Başkan Sözütek: Büfeler ve seyyar satıcılar haksız rekabete neden oluyor..

Başkan Sözütek: Büfeler ve seyyar satıcılar haksız rekabete neden oluyor..

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, büfeler ve seyyar satıcıların  haksız rekabete neden olduğunu söyledi.

Başkan Sözütek: Büfeler ve seyyar satıcılar haksız rekabete neden oluyor..

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, büfeler ve seyyar satıcıların  haksız rekabete neden olduğunu söyledi.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek:

"Büfeler ve seyyar satıcılarla mücadele edilmeli"

"Açıkta satılan gıdalar halk sağlığını tehdit ediyor"

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, son yıllarda sayıları iyice artan büfeler ve seyyar satıcıların haksız rekabete yol açtığını, kentinin düzenini bozduğunu, görüntü ve gürültü kirliğine neden olduğunu söyledi. Başkan Sözütek, yanında işçi çalıştıran, vergisini, Bağ-Kur ve sigorta primlerini zamanında ödeyen esnaf ve sanatkarın korunması, Adana'nın çağdaş bir görüntüye kavuşması adına seyyar satıcılarla etkin mücadele edilmesi, kaldırım üzerlerine ve parklara kurulan büfelerin kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, kentin en işlek ve insan trafiğinin yoğun olduğu bölgelerin büfe, seyyar satıcı ve işportacı işgali altında olduğuna dikkati çekti. Vergi sisteminin dışında kalan seyyar satıcı ve işportacılar ile kaldırım ve parklara kurulan büfelerin neden olduğu haksız rekabet ve kazancın ülke ekonomisine de zarar verdiğini dile getiren Birlik Başkanı Nihat Sözütek, yerel yönetimler eliyle yürütülen mücadelenin etkin ve sürekli olması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaldırım üzerine kurulan derme çatma tezgahlar ile cadde ve ara sokaklarda üç tekerlekli el arabalarında satış yapan seyyar satıcı ve işportacıların kentin dokusunu bozduğuna vurgu yapan Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Özellikle şehir merkezi ve güney mahallelerinde kaldırımlar ve yol kenarları açık pazarlara dönüşmüş durumda. Başta Suriye ekmeği olmak üzere, sebze, meyve ve kapalı ortamda satılması gereken envai çeşit gıda maddesi sağlıksız koşullarda, hijyen açısından standartlara uymayan bir anlayışla tabla ve tezgahlar üzerinde piyasaya arz ediliyor. Bu durum insan sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturuyor. Ayrıca yüksek sesle satış yapan seyyar satıcı ve işportacılar hem çevreyi rahatsız ediyor, hem de karmaşa ve görüntü kirliliğine neden oluyor" dedi.

Başkan Sözütek, seyyar satıcılar ve işportacılarda olduğu gibi Adana'nın kanayan bir başka yarasının da kaldırım ve parklara kurulan büfeler olduğuna işaret etti. Son yıllarda Adana'nın adeta bir büfe kente dönüştüğünü  dile getiren Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Adana'yı şöyle bir gezin. İçerisinde büfe olmayan bir parka, üzerine büfe kurulmamış bir kaldırıma rastlamanız neredeyse imkansız. İki, üç metre alan üzerine kurulan bu büfeler zamanla etrafına  yayılarak hem kamusal alanları işgal ediyor hem de esnafımızı haksız rekabete sürüklüyor" diye konuştu.

Yerel yönetimlerin büfeler ve seyyar satıcılara karşı yürüttükleri mücadeleyi olumlu bulduklarını ancak yetersiz olduğunu dile getiren Başkan Sözütek, "Gerek park ve kaldırımlara kurulan büfeler, gerekse seyyar satıcı ve işportacılar Adana gibi büyük bir kente yakışmayan manzaralar. Belediye başkanlarımızdan istirham ediyorum, gelin el birliği ile Adana'yı bu çirkin manzaradan kurtaralım" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler