Başkan Sözütek kaldırım işgaline neden olan esnafları uyardı..

Başkan Sözütek kaldırım işgaline neden olan esnafları uyardı..

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek kaldırım işgaline neden olan esnafları uyardı.

kaldirim-isgalleri.jpg

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek kaldırım işgaline neden olan esnafları uyardı.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek:

"Kaldırım işgalleri Adana'ya yakışmıyor"

"Kaldırım işgali suçtur"

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, kaldırımların amacının yayaların geçişini kolaylaştırmak olduğunu belirterek, işyerlerinin önündeki kaldırımı ürünlerini teşhir için kullanan ya da masa sandalye atmak suretiyle işgal eden işyerlerini uyardı. Kaldırım işgalinin yasaya göre suç olduğunu dile getiren Başkan Sözütek, esnaf ve sanatkarlardan, işyerlerinin yasal sınırlarını aşmamalarını ve kaldırım işgaline sebebiyet vermemelerini istedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, kaldırım işgalleri ve yol kenarına yapılan sağlı sollu araç parklarının Adana'nın imajına zarar verdiğini söyledi. Kaldırım işgallerinin hem görüntü kirliliğine hem de haksız rekabet ve kazanca neden olduğunu kaydeden Başkan Sözütek, kentin bir an önce bu çirkin tablodan kurtarılması gerektiğine işaret etti.

Modern kentlerde kaldırımların sadece yayalara ait olduğunun altını çizen Başkan Sözütek, "Bir şehrin kaldırımlarındaki düzen ve intizam, o kentin medeniyet seviyesinin göstergesidir. Çağdaşlığı yakalamış kentleri inceleyin hiç birinde kaldırımı işgal eden bir esnafa rastlayamazsınız. Kentimizde ise kaldırımlar adeta işgal altında. Yüzölçümü ve nüfusu bakımından Türkiye'nin sayılı büyük kentlerinden olan Adana, maalesef kaldırım işgalleri nedeniyle büyük bir köyden farksız" dedi.

kaldirim-isgalleri-002.jpg

Kaldırım işgalleri sebebiyle yayaların araç yolunu kullanmak zorunda kaldığını kaydeden Başkan Sözütek, "Amacı yayaların geçişini kolaylaştırmak olan kaldırımlar maalesef bazı işletmeler tarafından ürünlerinin teşhiri için, kafeterya, restoran gibi işletmeler tarafından da masa sandalye atılmak suretiyle işgal edilmiş durumda. Bunlara, kaldırımlara konan tabelalar, yol kenarlarında araçların sağlı sollu gelişi güzel park edilmesi, bisiklet, motosiklet gibi vasıtalarının araç yolu yerine kaldırımları kullanması, zaman zaman da otomobillerin kaldırımlara çıkması eklenince yayalar için kaldırımda yürümek adeta eziyete dönüşüyor. Kaldırımları kullanamayan yayalar araç yoluna iniyor. Zaten bir çok caddede sağlı sollu araç parkları nedeniyle trafik akışı tek şeride düşüyor. Hal böyle iken yayaların da araç yolunu kullanmak zorunda kalması hem yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor hem de kent trafiğini felce uğratıyor" şeklinde konuştu.

"ADANA'YA YAKIŞMAYAN MANZARA"

Kentin dokusun bozan bu tablonun yılın 12 ayı uluslararası festivaller ve fuarlara ev sahipliği yapan Adana'ya yakışmadığını vurgulayan Başkan Sözütek, "Yaşadığımız kente karşı hepimizin sorumlulukları var. Esnaf ve sanatkarlarımız bu sorumluluk bilinciyle hareket etmeli, işyerlerinin yasal sınırlarını aşarak işgale sebebiyet vermemelidir. Kaldı ki kaldırım işgali 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre suç teşkil ediyor ve bu suçun para cezası var. Esnaf ve sanatkarlarımız, herhangi bir cezai durumla karşı karşıya kalıp mağdur duruma düşmemek için kurallara uygun davranmalıdır" şeklinde konuştu.

Adana'nın bu tablodan arınıp çağdaş bir kent kimliği kazanabilmesi için kenti yönetenlere de çağrı yapan Başkan Sözütek, "Başta Adana Valimiz sayın Mahmut Demirtaş olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeydan Karalar,  Emniyet Müdürümüz sayın Zafer Aktaş ve ilçe belediye başkanlarımızdan istirham ediyorum. Adana'yı kanunsuz uygulamalardan, kaldırım işgallerinden, cadde ve sokakların otopark olarak kullanılmasından kurtarsınlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler