Başkan Topuz, Karataşlılara ücretsiz fidan dağıttı..

Başkan Topuz, Karataşlılara ücretsiz fidan dağıttı..

Karataş’ta 50 000 ağacın toprakla buluşturulma çalışmaları devam ediyor.

Daha Yeşil Bir Karataş için Fidanlar Toprak ile Buluşuyor. 

Karataş Belediyesi hemşerilerine 50 bin zeytin fidanını ücretsiz hediye ederek bölgede zeytinciliğin geliştirilmesini ve vatandaşların kendi ekonomilerini canlandırmayı hedefliyor.  

Karataş’ta 50 000 ağacın toprakla buluşturulması çalışması kapsamında Karataş Belediyesince vatandaşlara ücretsiz zeytin ağaçları dağıtıldı. 2019 ve 2020 yılları içerisinde yaklaşık 20 000 ağacın Karataş’ta toprak ile buluşturulmasını sağlayan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz 5 yıllık görev süremiz sonunda en az 50 000 fidanın Karataş’ta toprak ile buluşturulmasını sağlayacağız dedi.  

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz,  bölgenin en önemli gelir kaynakları arasında yer alan çiftçiliğin desteklenmesi, vatandaşlarımızın kendi ekonomilerini oluşturmaları ve daha yeşil bir Karataş arzusu ile hemşerilerimize ücretsiz zeytin fidanları dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 2019 ve 2020 yılında yaklaşık 20 000 ağacı toprak ile buluşturduk ve her yıl en az 10 000 fidanın daha toprakla buluşmasını sağlayacağız. Bölgemizde sadece zeytin fidanı değil aynı zamanda palmiye ekimi ve turunç dağıtımı da gerçekleştirerek ilçemizin ağaçlandırılmasını sağlıyoruz. İnanıyorum ki ağaçlandırma çalışmaları yakın zamanda ilçede gözle görülür düzeyde meyve vermeye başlayacak.  

Başkan Topuz, Karataşlılar ücretsiz dağıtılan fidanların yanı sıra işletme hakkı 29 yıllığına Karataş Belediyesine kazandırılan Kumluk ve Tabiat Parkı içerisinde de bu yıl içerisinde 10 000 harnup ağacının ekileceğini belirtti.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler