Başkanlar Kurulu Adana ESOB'ta toplandı

Başkanlar Kurulu Adana ESOB'ta toplandı

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, yaşanan ekonomik krizler, gün aşırı gelen zamlar, artan girdi maliyetleri karşısında esnafın borç batağına sürüklendiğini söyledi.

Başkanlar Kurulu Adana ESOB'ta toplandı

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, yaşanan ekonomik krizler, gün aşırı gelen zamlar, artan girdi maliyetleri karşısında esnafın borç batağına sürüklendiğini söyledi. Esnaf teşkilatının Türkiye ekonomisinin en önemli mihenk taşı olduğunu dile getiren Birlik Başkanı Nihat Sözütek, esnaf ve sanatkarların varlığını korunması için gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (Adana ESOB)  geleneksel Aşure Günü ve Başkanlar Kurulu, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet binasında gerçekleştirildi. Geleneksel Aşure Günü ve Başkanlar Kurulu toplantısına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, AK Part İl Başkanı Şerif Güler, Birlik yönetim kurulu üyeleri ile oda başkanları katıldı. Etkinliğe katılamayan milletvekilleri ise Başkan Sözütek ve oda başkanlarını gönderdikleri mesajlarla kutladı.

Adana ESOB Şehit Astsubay Çavuş Ömer Halisdemir toplantı salonunda yapılan Başkanlar Kurulu toplantısının açılışında konuşan Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi anlamda zor bir süreçten geçtiğini belirterek, bu durumdan en fazla olumsuz etkilenen kesimin ise esnaf ve sanatkarlar olduğunu söyledi.

Esnaf teşkilatının Türkiye ekonomisinin en önemli mihenk taşı olduğunu dile getiren Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Adı ve sermayesi küçük belki ama, yaptığı üretim ve istihdama katkısıyla ülke ekonomisini ayakta tutan esnafımızın hali hiç de iç açıcı değil. Borç gırtlağa dayanmış, esnafımızın, içine düştüğü borç girdabından kurtulacak gücü kalmamıştır.  Vergi, SGK ve Bağkur primleri, yanında çalıştırdığı işçinin maaşı ve girdi maliyetleri derken kepenk kapatan esnaf kervanına her gün yenileri ekleniyor. Faaliyetlerini devam ettirenler ise aldığı kredi ve borçlarla ayakta kalma mücadelesi veriyor" şeklinde konuştu.

Adana ESOB yönetimi olarak esnaf ve sanatkarın içine düştüğü darboğazdan kurtulması için olağanüstü çaba sarf ettiklerini dile getiren Birlik Başkanı Sözütek, "Türkiye'de sürdürülebilir kalkınmanın devam etmesi ve ekonomik göstergelerin olumluya dönebilmesi için esnaf ve sanatkarın desteklenmesi gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Gerek Ankara'da bakanlıklar ve TESK düzeyinde, gerekse şehrimizde valilik ve yerel yönetimler nezdinden görüşmelerde bulunarak esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına çözüm arıyoruz. Küçük esnafın desteklenmesi devletin asli görevidir. Yaptığımız görüşmelerde biz devletimizden sadece asli görevini yerine getirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Başkanlar Kurulu toplantısının ardından geleneksel Aşure Günü etkinliği gerçekleştirildi. Adana ESOB hizmet binası girişindeki salonda hazırlanan aşureler, Vali Mahmut Demirtaş, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, AK Part il Başkanı Şerif Güler tarafından oda başkanları, genel sekreterler ve işlem için kuruma gelen esnaf ve sanatkarlara ikram edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler