Başlık parası yerine Gül ve Erdoğan'ı istediler!

Başlık parası yerine Gül ve Erdoğan'ı istediler!

Lübnanlı gelinin ailesi, Reyhanlılı damattan başlık parası yerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafları ile 60 adet Türk...

Lübnanlı gelinin ailesi, Reyhanlılı damattan başlık parası yerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafları ile 60 adet Türk Bayrağı istedi. Fotoğraflar ve bayraklar Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından aileye gönderilmek üzere törenle teslim edildi.


Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Beşaslan Köyü'nden Mustafa Bağlar, Lübnan'ın Halbe Kazası'nda inşaat işçiliği yaparken Lübnanlı Doha Mısrı ile tanıştı.

Nişanlılık döneminden sonra çift evlenmeye karar verdi. 15 Temmuz'da Lübnan'da Bireyil Palas'ta yapılacak düğünün hazırlıklarına başlayan Mustafa Bağlar'ın ailesi, Lübnanlı gelinin babası Ziyad ve annesi Sahar'ı arayarak yanlarına gitmek için hazırlık yaptıklarını ve Türkiye'den istedikleri birşey olup olmadığını sordu.

Lübnanlı aile ise "Türkiye'den sadece Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafları ile Türk Bayrağı getirin. Başlık parası da istemiyoruz" cevabını verdi.

Bunun üzerine Lübnanlı ailenin isteği Kaymakam Cemalettin Yılmaz ve  Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'ye aktarıldı. Belediye başkanı da Lübnanlı ailenin isteğini yerine getirerek fotoğraf ve bayrak temin etti.

Bayraklar ve fotoğraflar, Beşaslan Köyü'nde düzenlenen törenle Lübnan'a götürülmek üzere Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından damadın ailesine teslim edildi.

Bayrakları ve fotoğrafları aileye teslim eden Şanverdi, "Lübnanlı ailenin isteği çevrilemez bir talep. Madem bizden cumhurbaşkanımız ile başbakanımızın fotoğraflarını istediler bizde severek gönderiyoruz. Her iki aileye de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Beşaslan Köyü'nde düzenlenen düğün şenliğinde köylüler davul zurna eşliğinde halay çekip bayrak ve fotoğrafları köyde gezdirdi. Eğlence ve yürüyüşün ardından damadın ailesi Lübnan'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler