Bediüzzaman gibi EVET diyecek?

Bediüzzaman gibi EVET diyecek?

12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi EVET diyeceklerin sayısı çığ gibi büyüyor...Şanlıurfa Fırıncılar Odası, Bediüzzaman Said Nursi'nin 'Ben...

12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi EVET diyeceklerin sayısı çığ gibi büyüyor...

Şanlıurfa Fırıncılar Odası, Bediüzzaman Said Nursi'nin 'Ben ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam' sözünden esinlenerek, referandumda 'evet' diyeceğini açıkladı.

Bediüzzaman Said Nursi, çeşitli gazetelerde yazdığı makalelerle, meşrûtiyet tartışmalarına katılmış; meşrûtiyetin İslam'ın ruhuna uygun olduğunu dile getirmişti. Said Nursi, "İstibdatın her nevine karşıyım. Onu nerede görürsem tokadımı vururum. Bence en kötüsü ilmi istibdattır. Ben ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam. İman ne kadar gelişirse, hürriyet de o kadar parlar. İşte asr-ı saadet" sözleriyle meşrutiyet hareketine açık destek vermişti.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı da, Bediüzzaman'ın bu sözlerinden hareketle, referanduma 'evet' diyeceklerini açıkladı. Karaatlı, "Büyük Üstad, 'Ben ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam' sözlerinden esinlenerek, esnafımın da önemli bir kitlesinin de baskısından cesaret aldık. 12 Eylül'de yapılacak referanduma oda olarak 'evet' diyoruz." şeklinde konuştu.

Bazı partilerin 'hayır' kampanyası başlatmalarına şaşırdığını belirten Karaatlı, şöyle devam etti: "Yıllardır 12 Eylül Anayasası'ndan şikâyet eden bu partiler, kısmen de olsa halk yararına olan bu değişikliklere karşı çıkıp, 'hayır' kampanyası başlatmaları bizi şaşırtıyor. 'hayır', kampanyası başlatan bu partiler öncelikle hangi maddeye neden 'hayır' diyeceklerini açıklasınlar. Hangi madde millet aleyhinde ise millete açıklasınlar. Biz oda olarak herhangi bir parti adına konuşmuyoruz. Bütün partilerle aynı mesafedeyiz. Ama halk için, özgürlük için, gelecek nesillere daha özgür bir ülke bırakmak için ve en önemlisi ekmek için 'evet' diyoruz. Biz bu "evet" kararımızı Urfa fırıncı esnafı adına tüm kamuoyuna deklare ediyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler