Beşiktaş, Dolmabahçe'de galibiyeti unuttu

Beşiktaş, Dolmabahçe'de galibiyeti unuttu

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, iç sahada üst üste 3. maçında da puan kaybetti.

İstanbul

11. dakikada Trabzonspor öne geçti. Bakasetas'ın sağdan kullandığı kornerde altıpasın içinde Maxi Gomez'in uzak köşeye yaptığı kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1.

24. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Salih Uçan'ın ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Weghorst'un karşı karşıya yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi. Dönen topu önünde bulan Dele Alli'nin şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

28. dakikada siyah-beyazlı takım beraberliği sağladı. Ghezzal'ın sağ çaprazdan ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Rosier, son çizgiye yakın bir noktadan meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Arka direkte Larsen'in ters vuruşunda top filelere gitti: 1-1.

36. dakikada Trabzonspor ikinci golü buldu. Beşiktaş'ın kendi yarı sahasında soldan kullandığı taç atışında Masuaku'nun hatalı pası sonucunda Trezeguet topu kontrol etti. Mısırlı oyuncu, ceza sahasına girdikten sonra kaleci Ersin Destanoğlu'yla karşı karşıya yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

59. dakikada Trabzonspor üçüncü gole yaklaştı. Josef'in hatalı pası sonucunda topu kapan Umut Bozok, pasını ceza sahası sol çaprazındaki Bardhi'ye verdi. Bu oyuncunun uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

70. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Redmond'un sağdan ortasında altıpasın içinde iyi yükselen Weghorst'un yaptığı kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Topu takip eden Cenk Tosun, altıpasın sağında dönerek yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-2.

89. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza yayının gerisinden çıkardığı şutta kaleci Ersin Destanoğlu, sağına gelen topu kornere çeldi.

90+6. dakikada Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı, VAR incelemesinin ardından kırmızı kart gördü. Orta sahada Yusuf Yazıcı'nın arkadan müdahalesi sonucunda Gedson yerde kaldı. Maçın hakemi Ali Şansalan, önce Yusuf'a sarı kartını gösterdi. VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarında tekrar izleyen hakem Şansalan, Yusuf Yazıcı'yı kırmızı kartla cezalandırdı.

Karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı.

Beşiktaş, Dolmabahçe'de galibiyeti unuttu

Bu sezon Vodafone Park'taki ilk puan kaybını Medipol Başakşehir'e 1-0 yenilerek yaşayan siyah-beyazlı ekip, daha sonra oynadığı müsabakada Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı.

Dolmabahçe'deki son maçında da Trabzonspor ile 2-2 berabere alan Beşiktaş, 3 maçlık süreçte 7 puan kaybetti. Siyah-beyazlı ekip ayrıca bu sonuçlarla şampiyonluk yarışındaki 3 rakibini de evindeki müsabakalarda yenememiş oldu.

Bu karşılaşmanın ardından siyah-beyazlılar beraberlik sayısını 4'e yükseltirken, puanı da 19 oldu ve lider Adana Demirspor ile arasındaki fark 2'ye yükseldi.

Valerien Ismael'e istifa çağrısı

Beşiktaşlı taraftarlar karşılaşmanın son bölümünde teknik direktör Valerien Ismael'i istifaya çağırdı.

Son dakikalar oynanırken, "Valerien istifa" diye tezahürat yapan siyah-beyazlı taraftarlar, son düdüğün çalmasının ardından "İsmael istifa" diye tezahüratta bulundu ve bir süre "Sergen Yalçın" diyerek tempo tuttu.

En erken golünü yedi

Beşiktaş, Trabzonspor karşısında bu sezonki en erken golünü yedi.

Geride kalan 9 haftada kalesinde 10 gol gören siyah-beyazlı ekip, 11. dakikada Maxi Gomez'in attığı golle kalesindeki en erken golü gördü.

Siyah-beyazlı ekibin bu sezon MKE Ankaragücü ve İstanbulspor maçlarının 26. dakikasında yediği goller en erken goller olarak kayda geçmişti.

Ghezzal maça devam edemedi

Sakatlığı nedeniyle uzun süre forma giyemeyen ve 7 maç sonra Trabzonspor karşılaşmasıyla 11 kişilik kadroya dönen Rachid Ghezzal, mücadeleyi tamamlayamadı.

Tecrübeli oyuncu, 44. dakikada yaşanılan bir pozisyon sonrası oyuna devam edemedi ve sağlık ekibinin müdahalesi sonrası 45+1. dakikada yerini Nathan Redmond'a bıraktı.

Cenk Tosun siftah yaptı

Sezon başında Beşiktaş'a transfer olan Cenk Tosun, siyah-beyazlı takımdaki 3. sezonunda ilk golü Trabzonspor karşısında attı.

Dele Alli'nin yerine 68. dakikada oyuna giren Cenk Tosun, 70. dakikada Weghorst'un direkten dönen topunu tamamlayarak skoru 2-2'ye getiren golü kaydetti.

Weghorst golü unuttu

Beşiktaş'a sezon başında transfer olan Wout Weghorst golsüzlük serisini 3 maça çıkardı.

Geride kalan 10 haftada 3 gol kaydedebilen Hollandalı oyuncu, 7. haftadaki İstanbulspor maçının ardından Fenerbahçe, Bitexen Giresunspor maçlarından sonra Trabzonspor maçını da boş geçti.

Weghorst, İstanbulspor dışında VavaCars Fatih Karagümrük ve Demir Grup Sivasspor maçlarında gol sevinci yaşamamıştı.

Yusuf Yazıcı kırmızı kart gördü

Trabzonspor karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Gedson Fernandes'e yaptığı faulün ardından hakem Ali Şansalan bordo-mavili oyuncuya ilk önce sarı kart gösterdi, daha sonra VAR'dan gelen uyarıyı dikkate alan Şansalan pozisyonu tekrar inceleyerek 90+6. dakikada Yusuf Yazıcı'yı kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Valerien Ismael sarı kart gördü

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Yusuf Yazıcı'nın yaptığı faulün ardından saha içi karıştı.

Hakem Ali Şansalan pozisyonu VAR'dan izlemeye giderken teknik direktör Valerien Ismael'in kulübeden gösterdiği tepki üzerine sarı kart verdi.

Ismael, Medipol Başakşehir maçında da kırmızı kart görmüştü.

Trabzonspor, Vodafone Park'ta 6 maçtır yenilmiyor

Trabzonspor, Beşiktaş ile Vodafone Park'ta oynadığı son 6 karşılaşmada mağlup olmadı.

Bordo-mavili takım, Beşiktaş ile 2017-2018 sezonundan bu yana deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet ve 4 beraberlik yaşadı.

İki takım arasında berabere biten söz konusu 4 mücadelede 2-2'lik skorla sonuçlandı.

Bu müsabakalarda rakip fileleri 12 kez havalandıran Trabzonspor, kalesinde ise 10 gole engel olamadı.

Karadeniz temsilcisi, 2016'da hizmete giren Vodafone Park'ta Beşiktaş karşısında sadece tek mağlubiyet yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, Kasım 2016'da oynanan maçı 2-1 kazanmıştı.

Maxi Gomez, ligde ilk golünü attı

Trabzonspor'un Uruguaylı futbolcusu Maxi Gomez, Spor Toto Süper Lig'de ilk golünü kaydetti.

Sezon başında İspanya ekibi Valencia'dan transfer edilen 26 yaşındaki santrfor, ligde çıktığı beşinci maçta ilk kez gol sevinci yaşadı.

Maxi Gomez, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Macaristan temsilcisi Ferencvaros'a 3-2 yenildiği müsabakada da fileleri havalandırmıştı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: İyi ve güzel bir mücadele oldu

Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Ligimizin oyuncu kalitesi yüksek, içeride en fazla baskı yapan, hava topu ile ikili mücadele kazanan ve faul yapan takımına karşı oynadık. Beşiktaş, 7 gündür bizim maça çalışıyor. Biz ise 8 günde üçüncü maçımızı oynadık. Kazanmak için gelmiştik. Oyun aslında istediğimiz gibi başladı. İlk yarıyı 2-1 önde tamamladık. İkinci yarıda fırsatlar önümüze çıktı. Skoru 3-1 ve 4-1'e getirebilirdik. Beşiktaş 4-4-2'ye dönünce orta sahada daha fazla topa sahip olmaya başladık. Bu anda topu gezdirirken golü yedik. Final paslarını atamadık. Oyuncuları tebrik ediyorum. İyi ve güzel bir mücadele oldu." ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı, müsabakada topa daha az sahip olmalarıyla ilgili bir soruya, "Akan oyunda üçüncü bölgede baskı yapabilecek bir takım değiliz. Bekliyoruz ve rakibin bir tarafından risk alıyoruz. Geçişlerde önemli fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik." cevabını verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ismael: Çok fazla hata yaptık

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, "Çok üzgünüz. Evimizde galip gelemediğimiz 3. maç oldu. Maç içinde topa daha fazla sahip olduk. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Çok fazla hata yaptık. Bu hataları da Trabzonspor cezalandırdı. İkinci yarı şansımız daha fazlaydı. Fırsatları yakaladık ama değerlendiremedik, iki kere geri geldik ama yetmedi. Çalışmaya ve gelecek haftadan itibaren galibiyet serimize devam edeceğiz." diye konuştu.

Ismael, taraftarların istifa tezahüratı ile ilgili olarak, "Hepimiz üzgünüz. Tepkiler bu yüzdendir, bu durumu anlayabiliyorum. Pozisyonumuz hala yukarılarda ve puan farkı çok yakın. Lig ekimde değil mayıs ayında kazanılıyor." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler