Beşiktaş, Yukatel Kayserispor'u 4-2 mağlup etti.

Beşiktaş, Yukatel Kayserispor'u 4-2 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, Yukatel Kayserispor'u 4-2 mağlup etti.

Beşiktaş 5 maç sonra kazandı

İstanbul

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifasının ardından zorlu lig maçında sahaya çıkan siyah-beyazlı ekip, iki kez geriye düştüğü maçta son bölümde bulduğu gollerle galip gelmeyi başardı.

Maçın 71. dakikasında 2-1 geriye düşen Beşiktaş 84 ve 90 dakikalarda Batshuayi, 90+6. dakikada ise Güven Yalçın ile bulduğu gollerle sahadan 4-2 galip ayrıldı.

İlk yarı

25. dakikada Serdar Saatçı'nın uzun pasını Batshuayi ceza sahası içinde kafayla Larin'e indirdi, siyah-beyazlı oyuncunun dönerek vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

32. dakikada soldan ceza sahasına girerek rakibini çalımlayan Batsuhayi dar açısına rağmen şutunu çekti, kaleci Lung topu kornere gönderdi.

38. dakikada Yukatel Kayserispor 1-0 öne geçti. Onur Bulut'un sağdan yaptığı ortaya altı pas üstünde iyi yükselen Thiam düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0

45. dakikada Beşiktaş skoru eşitledi. Serdar Saatçı'nın rakip yarı alanın ortasından ceza sahasına gönderdiği uzun topu Larin sol çaprazdan kafa vuruşuyla gole çevirdi: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı

48. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Ghezzal'ın uzun pasında meşin yuvarlakla ceza sahası sol çaprazında buluşan Rıdvan Yılmaz tek dokunuşla topu içeri çevirdi. Kaleye yönelen topu kaleci Lung, son anda kornere çeldi.

51. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın soldan ortasında Batshuayi altı pas üzerinde topa dokundu, meşin yuvarlak auta gitti.

71. dakikada Larin'in hatalı pasıyla başlayan Kayserispor atağında İbrahim Akdağ'ın ceza saha içinden yaptığı ortayı Thiam gole çevirdi: 1-2

73. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın soldan ortaladığı topa Vida kafayla vurdu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

77. dakikada Pjanic'in soldan kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleye giden top arka direkten dönerek Güven Yalçın'a çarpıp auta çıktı.

84. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Güven Yalçın'ın ceza sahası önünde verdiği pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Batshuayi düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2

90. dakikada Beşiktaş öne geçti. Ani gelişen Beşiktaş atağında Güven Yalçın'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Batshuayi çaprazdan sert vurdu ve siyah-beyazlılar 3-2 öne geçti.

90+6. dakikada Beşiktaş dördüncü golü buldu. Siyah-beyazlıların ceza sahası önünden başlayan atakta Güven Yalçın, Batshuayi'nin pası sonrası ceza sahası içinde topla buluştu ve topu ağlara gönderdi: 4-2

5 maç sonra kazandı

Beşiktaş, ligde 5 maç sonra galibiyet elde edebildi.

Ligdeki son galibiyetini 10. haftada Galatasaray'ı 2-1 yenerek alan siyah-beyazlı ekip sonraki 5. maçta 4 yenilgi ve bir beraberlikle bir puan alabilmişti.

Süper Lig'de 7. galibiyetini alan Beşiktaş puanını 24'e yükseltti.

Ligde yedinci kez mağlup olan Yukatel Kayserispor ise 29 puanda kaldı.

Ligde kalesini yine gole kapatamadı

Beşiktaş, Süper Lig'de üst üste 12. maçta kalesini gole kapatmayı başaramadı.

Ligin ilk 4 haftasını rakibine gol fırsatı vermeyen Beşiktaş, ardından oynadığı 12 karşılaşmada gol yedi. Beşiktaş söz konusu 12 maçta toplam 24 golle iki ortalamayla bu dönemi tamamladı.

Batshuayi gol hasretini sonlandırdı

Beşiktaş'ta bu sezonun en çok eleştirilen ismi olan Michy Batshuayi gol hasretini Yukatel Kayserispor karşısında sonlandırdı.

Ligde son olarak Medipol Başakşehir filelerini havalandıran Batshuayi ardından görev aldığı Galatasaray, Atakaş Hatayspor, GZT Giresunspor ve Kasımpaşa maçlarını boş geçti.

Batshuayi, sakatlığı nedeniyle Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında ise forma giyememişti.

Bu arada Belçikalı oyuncu 90+6. dakikada Güven Yalçın'ın attığı golü hazırlayan isim oldu.

Larin ligde 3 maç sonra gol attı

Beşiktaş'a 1-1 beraberliği getiren gole imza atan Cyle Larin, Süper Lig'de 3 maç sonra fileleri havalandırdı.

Ligin 12. haftasında siyah-beyazlı takımın Vodafone Park'ta Trabzonspor'a 2-1 yenildiği maçta gol atan Larin, takımının Aytemiz Alanyaspor, GZT Giresunspor ve Kasımpaşa ile oynadığı maçları boş geçti.

Süper Lig'de fileleri beşinci kez havalandıran Larin gol sevincini sakatlığı bulunan takım arkadaşı Georges-Kevin N'Koudou'nun formasıyla yaşadı.

Siyah-beyazlı taraftarlar ikinci yarıdaki performansı nedeniyle Larin'e tepki gösterdi. Maçın 74. dakikasında yerini Güven Yalçın'a bırakan Larin, yedek kulübesine geldiği sırada kendisine verilen montu sinirli bir şekilde yere attı.

Serdar Saatçı'dan örnek davranış

Beşiktaş'ın 18 yaşındaki oyuncusu Serdar Saatçı 10. dakikadaki hareketiyle alkış aldı.

Siyah-beyazlı ekibin rakip yarı alanında kullandığı serbest vuruş sonrası oyunculardan seken top son olarak Serdar'a çarparak dışarı çıktı. Maçın hakemi Ali Şansalan Beşiktaş lehine korner kararı verirken, Serdar meşin yuvarlağın kendisine çarpıp gittiği yönünde uyarıda bulundu. Şansalan, Serdar'ın bu uyarısı sonrası kararını değiştirerek autu gösterdi.

Sergen Yalçın'a destek yönetime tepki

Siyah-beyazlı taraftarlar Yukatel Kayserispor'un 2-1 öne geçmesinin ardından Sergen Yalçın lehine tezahüratta bulundu.

Taraftarlar yönetim kuruluna ise tepki gösterdi.

Siyah-beyazlılar son dakikalarda üst üste gelen gollerin ardından ise büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından taraftarlar oyuncuları tribünlere çağırdı. Oyuncular tek tek tribünleri dolaşarak galibiyetin sevincini yaşadı.

Karaman: 84. dakikaya kadar 2-1 önde gittiğimiz maçı kaybetmek üzücü oluyor

Yukatel Kayserispor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "84. dakikaya kadar 2-1 önde gittiğimiz maçı kaybetmek üzücü oluyor." dedi.

Beşiktaş'ın taraftarların büyük desteğiyle 15-20 dakika iyi oynadıklarını belirten Karaman, "Buna rağmen oyuncularımız direnci kırmasını bildi. İyi goller attık. 2-1'de de tam taraftarlar aleyhe döndüğünde taç atışı oldu. Biz biraz taraftarları ateşledik. Birkaç oyuncumuz taraftarlarla iletişime geçti. Attığımız yanlış taç kalemizde gol oldu." ifadelerini kullandı.

Öne geçtikten sonra kontrolü ellerinde bulundurmaları gerektiğini kaydeden Karaman, "Maalesef oynadığımız birçok maçta çok oyuncu eksiğiyle yakalandık. Güven ve Oğuzhan hamlesi Beşiktaş'a olumlu yansıdı. 2-1'den 2-2'den maç kaybetmememiz gerekiyor. Mensah gibi önemli oyuncuyu kaybettik. Elimizde tuttuğumuz bir oyunu teslim ettik." diye konuştu.

Sakat oyuncuların çokluğundan yakınan Karaman, "3-4 maçı 5-6 eksikle oynadık. Beşiktaş'ın eksikleri var ama kulübede bekleyen hamle güçleri önemli. Onur da sakatlandı. Ramazan hiç ısınmadan oyuna girdi. Beşiktaş'ta Oğuzhan oyuna girmek istemedi. 'Ben girmeyeyim' dedi. Yan yanayız, orada görüyorum. Güven oyunu çevirdi." şeklinde sözlerini tamamladı.

Karaveli: Geriye düşmemize rağmen oyuncular vazgeçmedi

Beşiktaş'ta teknik sorumlu Önder Karaveli, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Geriye düşmemize rağmen oyuncular vazgeçmedi." dedi.

Maçların hakemin son düdüğüyle bittiğini belirten Karaveli, "İkinci golü yediğimiz an ile maçın bittiği aralıkta oyuncular harika bir reaksiyon gösterdi. Güven ve Oğuzhan değişikliği de oyunun hücum tarafını çok değiştirdi. Bu değişiklikleri biraz daha erken yapmayı düşünüyorduk ama akan oyunda pozisyonlar bulmamız bu değişikliği geciktirdi. Beşiktaş'ın çok ihtiyacı olan galibiyeti almak hepimizi çok mutlu etti." diye konuştu.

Son dönemde alınan kötü sonuçların bir baskı oluşturduğunu hatırlatan Karaveli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sergen Yalçın'ın ayrılması da baskıyı biraz daha artırdı. Maça hazırlanırken oyuncuların reaksiyon göstereceklerini anladık. Özellikle son antrenman gününde bunu anladık. İlk yarıda düşündüğümüz kadar pozisyon bulamadık. Doğru oyuncuya topu geçirmekte geciktik. İlk yarıda beraberlik oyuncuların güvenini tazeledi. Kayserispor merkezi iyi kapattı, bu da beklediğimiz bir şeydi. Oyunculardan biraz daha kenarı kullanmalarını istedik. Bunda da başarılı oldular. Bu şekilde pozisyonlarımız artmaya başladı."

Sergen Yalçın'ın ayrılmasının ardından takıma destek vermeye çalıştıklarını kaydeden Karaveli, "Bütün 19 yaş altı teknik ekibi olarak oyunculara sadece eşlik ettik. Yaptığımız fazla bir şey yok. Bence bu galibiyetin başrolü onlarda. Uzun zamandır kazanamıyorlardı. Camianın, takımın buna ihtiyacı vardı. Oyuncuların da buna ihtiyacı vardı, bugün o oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın Oğuzhan Özyakup'un oyuna girmek istemediği sözlerinin hatırlatılması üzerine Karaveli, "Neyi görüp de değerlendirdiğini bilmiyorum ama maçtan önce Oğuzhan ile maçın skoruna ve akışına göre 3-4 farklı durum konuştuk. Oyuna soktuğumuzda alabileceği pozisyonları söyledik. Oğuzhan'ın da bize gösterdiği reaksiyon iyiydi. Uzun zamandır oynamadığı için rakibin fiziksel olarak düşmesini bekledik. Girmek istemeyen oyuncu değil girdiğinde akışı değiştirecek reaksiyonu gösterecek bir durumu vardı." ifadelerini kullandı.

Batshuayi'nin performansı

Maçta iki gol atan Michy Batshuayi'nin performansına değinen Karaveli şunları söyledi:

"Ben Beşiktaş'ın izleme departmanında da çalışırken Batshuayi takip edip, olumlu düşünceler ilettiğim oyuncuydu. Maçtan önce onun golleriyle ilgili klip hazırlamalarını istedim. Kısa bir klip istemiştim. Ona gollerini ve sevinçlerini hatırlatmak istedik. Uzun bir video oldu. Bugün o gollerden ikisini atarak bu kimliğine yeniden büründü. Güven girdikten sonra koşularla, hareketlilikle Batshuyi'ye alan açtı. O da bu fırsatları kullanıp güzel vuruşlarla goller attı. Oğuzhan ile beraber Güven'in skora ve oyuna katkısı harikaydı."

Kendisinin bundan sonra da görev bekleyip beklemediği sorusunu yanıtlayan Karaveli, "Bana ne görev verilirse ben onu yaparım. Yarın sabah uyandığımda bana 9 yaş altı takımın sorumlusu olduğumu söylerlerse de benim için bu değişmeyecek. Hangi görev verilirse en uygun şekilde bunu yerine getirmeye çalışırım. Hiçbir şey olmasa da taraftarı olarak çocukluğumdaki gibi Beşiktaş'ı desteklemeye devam ederim." diye konuştu.

Serpil Hamdi Tüzün'e hediye etti

Toplantının son bölümünde duygusal açıklamalarda bulunan Karaveli, "Galibiyeti aileme hediye etmek istiyorum. Beşiktaş taraftarı zor günde de takımına destek veren taraftardır. En zor gününde tribünleri dolduran taraftarlara teşekkür ediyorum ve onlara hediye ediyorum. Çok daha önemlisi Sergen hocamı, Ziya hocamı, Rıza hocamı hepimizi daha futbol oynarken antrenörlüğe hazırlayan, hepimiz üzerinde emeği olan, hocaların hocası, duayen Serpil Hamdi Tüzün hocama bu galibiyeti hediye etmek istiyorum. İyi ki onunla çalışma fırsatı bulduk. Kendisi bu ülkenin futboluna çok şey kattı. En büyük teşekkürü Serpil Hamdi Tüzün hocama göndermek istiyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler