Beyazevler Çamlığı’na yeni çehre

Beyazevler Çamlığı’na yeni çehre

- Adana Büyükşehir Belediyesi, 42 dönümlük Beyazevler Çamlığı’nı çevre düzenlemesi ve peyzaj hizmetleriyle yeni çehreye büründürmek için harekete geçti. 

beyazevler-camligi-1.jpg

Beyazevler Çamlığı’na yeni çehre  

  ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediyesi, 42 dönümlük Beyazevler Çamlığı’nı çevre düzenlemesi ve peyzaj hizmetleriyle yeni çehreye büründürmek için harekete geçti. 

  Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda çalışma yürüten Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, merkez Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi’nde bulunan 42 dönümlük Beyazevler Çamlığı’nın mesire alanı ve park olarak yenilenmesi için hazırlanan projeyi uygulamaya koydu. Projeye göre 7 adet seyir terası, 21 adet kameriye, barbeküler, çeşmeler, spor aletleri, çocuk parkı, tuvaletler ve büfeler yapılacak. Aydınlatmalarla akşam saatlerinde de vatandaşların kullanımına elverişli hale getirilecek Beyazevler Çamlığı’nda çimlendirilen ve çiçeklendirilen alanlar, fıskiyeli sulama sistemleriyle otomatik olarak sulanacak.

  Yenileme çalışmaları kapsamında beton piknik masalarını kaldıran, kurumuş ağaçları ve çalıları temizleyen ekipler, alt yapısı uygun hale getirilen yerlerde 11 bin 320 metrekere parke taş döşemesi, 6 bin 978 metrekare bordür döşemesi yapacak. 

                                          

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler