Beykoz Üniversitesi 165 Yükseköğretim Kurumu arasında 3’üncü

Beykoz Üniversitesi 165 Yükseköğretim Kurumu arasında 3’üncü

Beykoz Üniversitesi’nin önlisans bölümlerinden mezun olan ve DGS’ye giren 471 öğrencisinden 373’ü lisans programlarına yerleşti.

Yüzde 79,2 başarı oranı elde eden Üniversite, ÖSYM’nin 165 Yükseköğretim Kurumu’nun yer aldığı 2017 DGS Değerlendirme Raporu başarı sıralamasında 3’üncü oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Değerlendirme Raporu’nu açıkladı. Güçlü akademik kadrosu, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile kurulduğu günden bugüne kısa sürede fark yaratmayı başaran Beykoz Üniversitesi, raporda yüzde 79,2 yerleşme oranı ile büyük bir başarıya imza attı. Üniversitenin önlisans bölümlerinden mezun olan ve DGS’ye giren 471 öğrencisinden 373’ü lisans programlarına yerleşti. Beykoz Üniversitesi böylece 165 Devlet ve Vakıf Yükseköğretim Kurumu arasında 3’üncü sırada yer alarak eğitim kalitesini de kanıtlamış oldu.  

Gururluyuz

Öğrencilerinin başarılarından dolayı gurur duyduklarını belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Lisans programlarına yerleşen öğrencilerimizi kutluyor, bu başarıda emeği geçen akademik kadromuza teşekkür ediyorum. Bu sonuç, Beykoz Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin, bilimsel ve mesleki açıdan donanımlı, yetkin öğrenciler yetiştirdiğinin en büyük göstergesidir” dedi.

26önlisans programı

Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda; Anestezi, Ameliyathane Hizmetleri, Aşçılık, Bilgisayar Programcılığı, Bilgi Güvenliği ve Teknolojisi, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Fizyoterapi, Grafik Tasarım, Görsel İletişim, İç Mekan Tasarımı, İlk ve Acil Yardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Medya ve İletişim, Mimari Restorasyon, Odyometri, Sosyal Hizmetler ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programlarında eğitim veriliyor. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nda da Deniz ve Liman İşletmeciliği, Dış Ticaret, Hava Lojistiği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Lojistik, Raylı Sistemler İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programlarında sektöre nitelikli çalışanların yetişmesi sağlanıyor.     

2017 DGS sınavına toplam 355 bin 645 aday başvurdu ve bu adaylardan 325 bin 438’inin sınavı geçerli sayıldı. Sınavı geçerli olan adayların yüzde 37’si, yani 120 bin 269’u bir lisans programına yerleşti. Adayların yüzde 57’sini erkekler, yüzde 43’ünü de kadınlar oluşturdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler