Boğulmalara can simitli dolmuşçu formülü ?.

Boğulmalara can simitli dolmuşçu formülü ?.

 Adana'da, yaz aylarında boğulma olaylarının sıklığını göz önünde bulunduran Emniyet Müdürlüğü, güzergahı sulama kanalı çevresinde olan...

 

Adana'da, yaz aylarında boğulma olaylarının sıklığını göz önünde bulunduran Emniyet Müdürlüğü, güzergahı sulama kanalı çevresinde olan 112 dolmuş şoförüne can simidi dağıtıp, kurtarma eğitimi verdi.

Adana'da DSİ'ye ait sulama kanallarında hem serinlemek amacıyla suya girenlerin hem de kazalar sonucu düşenlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Adana Emniyet Müdürlüğü bir dizi önlem aldı.

Polis ekipleri kanal kenarlarında sürekli devriye gezerek çocukların suya girmesini engellemeye çalışırken, geçen yıl da ekiplere can simidi dağıtılarak, olası boğulma riski yaşanılan olaylara nasıl müdahale edecekleri anlatıldı.

Tüm tedbirlere rağmen özellikle sıcakların artmasıyla yaz aylardaki boğulma olaylarının önüne geçemeyen ekipler, bu yıl da güzergahı sulama kanalı çevresinde olan 112 dolmuşun şoförüne can simidi dağıtılarak, kurtarma eğitimi verdi.

Geçen yıl bir kişinin ölümüyle sonuçlanan minibüsün kanala düşmesi olayının meydana geldiği noktada gerçekleştirilen tatbikatta, bir sualtı polisi suya atladı ve senaryo gereği  boğulma tehlikesi geçirdi.

Can simidinin nasıl kullanılacağını, ipinin vücuda nasıl bağlanacağını öğrenen şoförler, sırayla boğulma tehlikesi geçiren kişiyi kurtardı.

Tatbikat sonrası gazetecilere açıklama yapan Koruma Şube Müdürü ve eğitmen Ali Rıza Gültekin, dolmuş şoförlerinin gün içinde sürekli kanal kenarlarından geçtiğini belirterek, olası boğulma olaylarıyla karşılaşma oranlarının yüksek olduğunu kaydetti.

Kurtarma ekiplerinin ihbardan sonra olay yerine gelene kadar belli bir süre geçtiğini anlatan Gültekin, ''Bu süre içinde şoförler bir kişiyi dahi kurtarsalar önemli. Adana'da bu yıl 25 boğulma olayı oldu. Biz bu tarz önlemlerle bu olayları en aza indirmek istiyoruz'' dedi.

Gültekin, ayrıca, kanalların kenarındaki esnafla da görüştüklerini, kısa süre içinde onlara da can simidi dağıtacaklarını bildirdi.

İtimat Dolmuş Durakları Başkan Yardımcısı Recep Boyam da 112 araca dağıtılan can simidi ve ardından verilen eğitim ile şoförlerin boğulma olaylarına rahatlıkla müdahale edebileceklerini kaydetti.

Dolmuş şoförleri de uygulamadan memnun olduklarını, bu sayede boğulma olayıyla karşılaştıklarında daha bilinçli şekilde yardımda bulunacaklarını söyledi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler