“Bölgesel Kooperatifler Zirvesi” 16 Haziran’da Adana’da Başlıyor

“Bölgesel Kooperatifler Zirvesi” 16 Haziran’da Adana’da Başlıyor

Ticaret Bakanlığınca desteklenen “Bölgesel Kooperatifler Zirvesi” 16-18 Haziran tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek.

bolgesel-kooperatifler-zirvesi.jpg

Adana Valiliği koordinesinde 13 ilin katılımıyla düzenlenecek olan zirve, kooperatifçiliğin daha da güç kazanması açısından büyük önem taşıyor.

Zirveye yönelik önemli açıklamalarda bulunan Vali Süleyman Elban, “Bölgesel Kooperatifler Zirvesi”nin Adana’da düzenlenecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek “16 Haziran’da başlayacak bu zirve ile bölgemizde faaliyet gösteren kooperatifler ve kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının, zincir marketlerin ve önde gelen elektronik ticaret firmalarının bölge yetkilileri ile buluşması, ticari hayatın içindeki tüm aktörlerin bilinçlendirilmesi ve ortak iş yapabilme kültürünün arttırılarak kooperatifçiliğin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

Kooperatiflerin ticaret yapma kapasitelerinin artırılması için bu zirvenin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Elban açıklamasının devamında, “Kooperatiflerimizin e-ticaret ağına ve ihracat ağına dahil edilmesi milli üretimin dünyaya yayılmasına katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda kooperatiflerin ulusal ve uluslararası kapasitelerinin arttırılmasına yönelik teknik destek ve danışmanlık faaliyetlerinin yürütülmesi ve Kooperatifleri Desteklenmesi Programı (KOOP-DES)  eğitimi verilerek ilgililerin bilgi düzeyinin artırılması planlanmaktadır.” şeklinde konuştu.  bolgesel-kooperatifler-zirvesi-1.jpg

 Zirve sayesinde diyalogların geliştirilerek ekonomik, sosyal ve kültürel ortaklıkların kurulmasının sağlanacağını belirten Vali Elban, “Kooperatifler arasındaki deneyim paylaşımı ve gerçekleştirilecek istişareler, daha etkin ve verimli faaliyetlerin hayata geçirilmesine imkan tanıyacak. Kooperatiflerin ortaya koyacakları iş birlikleri ile sektördeki diğer kuruluşlara örnek teşkil etmelerinin önü de açılmış olacak. Bizler ortak hareket etme kültürünün ve birlikte üretmenin gücüne güveniyoruz. Güçlü ekonomi, güçlü Türkiye amacıyla çıkılan bu yolda ekonomik kalkınmada büyük öneme sahip kooperatiflerimizi güçlendirmek için çalışıyoruz.” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler