Boşanan 8 bin çift aynı evde çıktı!

Boşanan 8 bin çift aynı evde çıktı!

SGK denetim elemanları, anlaşmalı boşanan 8 bin çifti aynı evde bastı. 6 bin 28 çiftin yetim aylığı almak için anlaşmalı olarak boşandığı tespit...

SGK denetim elemanları, anlaşmalı boşanan 8 bin çifti aynı evde bastı. 6 bin 28 çiftin yetim aylığı almak için anlaşmalı olarak boşandığı tespit edildi.

Yakalananları SGK'ya yakın akrabalarının ihbar ettiği ortaya çıktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı?na bağlı denetim elamanlarının 2009 yılında yaptığı incelemelerde toplam 8 bin 28 çiftin boşandığı halde aynı evde yaşadığı ortaya çıktı.

Yapılan incelemelerde bu çiftlerden 6 bin 28?nin yetim aylığı almak için yani muvazaalı olarak boşandığı belirlendi. Söz konusu çiftlerin tespit edilmesinde ise, çiftlerin boşanmasını isteyen yakınlarının ihbarları etkili oldu. Sosyal güvenlik alanındaki usulsüzlüklere savaş açan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, kayıt dışı istihdamının yoğun olarak yaşandığı 2009 yılında, muvazaalı olarak nitelendirilen ?anlaşmalı boşanmalarda? da yoğun artış olduğu kaydedildi. SGK müfettişlerinin Türkiye genelinde yaptığı incelemelerde, 2008 ve 2009 yıllarında boşandıkları halde aynı evde yaşamaya devam eden 8 bin 28 çift olduğu saptandı. Yapılan incelemelerde, bu çiftlerden 6 bin 28?inin yetim aylığı almak için boşandığı kesinleşti. Bu çiftler hakkında işlem yapıldı. Devletten aldıkları aylıklar kesilirken, geriye dönük de ödenen aylıklar faizi ile birlikte geri istendi.

KAYNANALAR İHBAR ETTİ

Ayrıca bu kişiler hakkında, suç duyusunda da bulunuldu. Müfettişler, geri kalan 2 bin çiftle ilgili ise incelemelerini sürdürüyor. Bu kişilerin de, muvazaalı boşandıkları tespit edilirse haklarında işlem yapılacak. Yetim aylığı almak için, eşinden anlaşmalı olarak boşanan çiftler, SGK denetim elemanlarının, yetim aylığı alanlarla ilgili yaptığı araştırmaların yanı sıra, çiftlerin ailelerinden gelen ihbarlarla tespit edildi. Boşandıkları halde birlikte yaşamalarını istemeyen kaynana veya diğer akrabaların, kendi çocuklarını ihbar ettiği öğrenildi. SGK müfettişleri de, ihbarları değerlendirerek, boşanan kişilerin gerçekten boşanıp boşanmadıklarını yapılan denetimlerle tespit ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler