Büyükşehirde çalışmalar hızlı....

Büyükşehirde çalışmalar hızlı....

Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınmasının ardından, şehrin çehresini değiştirecek çalışmalar...

Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınmasının ardından, şehrin çehresini değiştirecek çalışmalar yapılması dikkat çekiyor

Sürücüleri rahatsız eden çukur yollar yamalanıyor, caddeler yenileniyor. Durak'ın kırım ücreti için fazla para talep ettiği şirket, şehrin kuzeyine bile doğalgaz götürdü. ASKİ, yıllardan bu yana kanalköprüde aşırı yağışlardan dolayı kapanan yolda sorunu çözdü. Şehrin birçok yerinde sular altında kalan caddeleri ıslah etti. Su fiyatlarında da indirim yaptı.

Sarıçam Belediyesi ilçede yeni yollar açtı, asfalt atağı başlattı. Yüreğir Belediyesi, şehrin en ücra köşelerinde bile parke çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Bakımyurdu Caddesi'nde "gebe kadınların bebeğini düşürdüğü" kaldırımları yeniliyor, ayrıca Şıh Cemil Nardalı ve Sıra konaklarının restorasyonu başladı.

Görevden el çektirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yıllardan bu yana şehrin en önemli meselesi olan kaldırım ve yol çalışmalarını 'Eski Adana' olarak adlandırılan bölgede yapmadı. Başkan Durak'ın yapmadığı çalışmaları, kendisinden sonra görevi devralan belediye başkanvekilleri ise göz ardı etti. Bir ay görevde kalan Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel, Koza caddesini yaptırdı. Artık şehrin arka mahallelerinde bile asfaltları 'yamalama' çalışması yapılıyor.

Yıllardan bu yana ihmal edilen caddeler yenileniyor. Aşırı çukurdan dolayı araç sürücülerinin çile çektiği Alidede İş Merkezi'nin de bulunduğu Karacaoğlan Caddesi, başkan görevden el çektirilence asfalta kavuştu. Emniyet Müdürlüğü ile Çocuk Hastanesi'nin bulunduğu ve adeta köstebek yuvasına dönen iki kilometreyi bulan Bakımyurdu Caddesi de baştan başa parke ile döşeniyor.

Sürücü, esnaf ve vatandaşlar, şehirdeki çalışmaları hayretle izlediklerini belirterek, şunları ifade ettiler: "Biz bu çalışmaları sürekli seçimlere 6 ay kala görmeye alışmıştık. Şimdi ne oluyor da şehir bir şantiyeyi andırıyor."

İddilara göre, Müze ve Türkkuşu kavşaklarına yapılan köprülü kavşak çalışmaları da Durak'ın, ASKİ'nin kanalizasyon şebekesi için talimat vermeyişinden gecikti. Bugün çalışmalar hızla sürüyor. Karayollarının işi verdiği şirket, ağustos ayının sonunda Müze kavşağını hizmete açmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler