Çelenge saldıran Ülkücü sorgulandı ...

Çelenge saldıran Ülkücü sorgulandı ...

Şehit Uzman Onbaşı Emrah Yalım'ın Adana'daki cenaze töreninde Başbakan Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu çelengin isim etiketini sökerek ayaklar altına...

Şehit Uzman Onbaşı Emrah Yalım'ın Adana'daki cenaze töreninde Başbakan Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu çelengin isim etiketini sökerek ayaklar altına alan MHP'li gözaltına alınıp sorgulandı. Gözaltıya neden olan o anlar:

Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana Sabancı Merkez Camisi'ndeki şehit cenaze töreni sırasında yaşanan olaylarla ilgili inceleme başlattıklarını, görüntülerden tespit çalışması yürüttüklerini söyledi.

Bir çelenkteki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu kağıdı söken Serkan T'nin gözaltına alındığını belirten Kesmez, zanlıyı, yaptıkları işlemin ardından adliyeye sevk ettiklerini bildirdi.

Zanlının ifadesinde, cenaze törenindeki genel tepkilerden tahrik olduğu için kağıt sökme olayını gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Şehit jandarma Uzman Onbaşı Yalım'ın, Sabancı Merkez Camisi'ndeki cenaze töreninde, hükümet aleyhine slogan atan grupla polis arasında tartışma yaşanmıştı. Bir kişi de bir çelenkte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu kağıdı sökmüştü. Törenin ardından, MHP gençlik kollarından olduğu belirtilen bazı kişiler, törene katılan AK Parti milletvekillerini protesto etmiş ve bu kişilerle polis arasında kısa süre gerginlik yaşanmıştı.

SERBEST BIRAKILDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma Uzman Onbaşı Emrah Yalım için dün Adana'da düzenlenen cenaze töreni sırasında bir çelenkteki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu kağıdı söken kişinin, serbest bırakıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Sabancı Merkez Camisi'ndeki şehit cenaze töreni sırasında yaşanan olaylarla ilgili başlatılan inceleme sonucu gözaltına alınan Serkan T, ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Şehit jandarma Uzman Onbaşı Yalım'ın, Sabancı Merkez Camisi'ndeki cenaze töreninde, hükümet aleyhine slogan atan grupla polis arasında tartışma yaşanmıştı. Bir kişi de bir çelenkte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu kağıdı sökmüştü.

-ADANASPOR - MERSİN İDMANYURDU MAÇINDAKİ OLAYLAR-

Kesmez, ayrıca, Bank Asya 1. Ligi'nin Adanaspor ile Mersin İdmanyurdu arasında yapılan açılış maçı sırasında çıkan olaylarla ilgili görüntüleri de izlediklerini ifade ederek, tespit edilecek kişilere, haklarında para ve stada girmeme cezasının uygulanacağını kaydetti.

Kesmez, takım yöneticileri ile yaptıkları toplantıda her iki takım arasında bundan sonra yapılacak maçlarda, deplasman takımlarının taraftarlarını maçlara götürmemesi yönünde karar alındığını da vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler