Cemil Nardalı Öğrencilerinin Çöpten Sanata Sergisi Sona Erdi

Cemil Nardalı Öğrencilerinin Çöpten Sanata Sergisi Sona Erdi

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Cemil Nardalı İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı eğitim ve kültür şenliği muhteşem görüntülerle son buldu. Öğrencilerin çöpe atılacak eşyalardan ürettikleri sanatsal çalışmalar ise herkesin beğenisi kazandı.

cemil-nardali-02.jpg

Ortaokul Öğrencileri Atık Maddelerden Sanat Eserleri Yaptı

Cemil Nardalı İlkokulu öğrencilerinin 2021-2022 Eğitim-Öğretim sezonunun finali niteliğindeki eğitim ve kültür şenliği Emel Atış’ın eğitmenliğinde halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı.

Programa; Adana İl Milli Eğitim Şube müdürleri Abdulhalik Demir ve Selçuk Taşyürek, Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, diğer okulların müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Öğrencilerin kendi bireysel çalışmaları olan ve malzemelerin büyük bölümü çöpten elde edilen karton, pul, düğme, köpük, rölyef ve camla yapılan yaklaşık 500 farklı ürün sergide yer aldı.

Öğrencilerin çalışmalarının bu şekilde takdir görmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan okul müdürü Kemal Kara; Çocuklarımız hazırlıklara önce karton ve kağıt rölyefle başladı. Daha sonra geri dönüşüm ya da “Sıfır Atık” ana teması üzerine çalışmalar yaptık. İlk olarak karton kazıma, boyama ve rölyef, sonrasında ise çevreyi en çok kirleten en çok atılan malzeme olan straforun üzerine ‘Biz bunu nasıl sanat eserine dönüştürürüz’ diye düşünürken pulla, düğmeyle, akrilik boya ile beraber kullandık, tüm ürünler ortaya çıktı” dedi.

Cemir Nardalı İlkokulu’nda Milli Eğitim Temel ilkeleri doğrultusunda eğitsel, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklere yer verildiğini hatırlatan Kara; "Halk oyunları, futbol, satranç, tiyatro, görsel sanatlar ve izcilik çalışmalarımız devam ediyor. 686 öğrencimiz ve 27 öğretmenimizle milli kültürle bezenmiş, başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmayı kendimize hedef koyduk. İlkemiz ise kendisi ve toplumla barışık, teknolojik gelişmeleri takip eden, öğrenmeye meraklı, sağlıklı iletişim kurabilen, sorumluluk sahibi, kendisine güvenen, üretken, yaratıcı, araştıran ve sorgulayan, çevreye duyarlı, gelişmelere ve değişimlere açık bireyler yetiştirmek" diye konuştu.

Müdür Kemal Kara, okul öğretmenlerine ve öğrencilere emeklerinden dolayı velilere ise kendilerine duyduğu güven ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler