CHP bildirileri alkışlarken biz millî iradeyi koruduk...

CHP bildirileri alkışlarken biz millî iradeyi koruduk...

BALIKESİR (CİHAN)Referandum öncesi Bingöl'den başlattığı mitinglerine Balıkesir'de devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuvayi Milliye Meydanı'nı...

BALIKESİR (CİHAN)
Referandum öncesi Bingöl'den başlattığı mitinglerine Balıkesir'de devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuvayi Milliye Meydanı'nı dolduran yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Mitinge Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir talay ve AK Parti Balıkesir milletvekilleri de katıldı.

CHP'nin 7,5 yıldır sabah akşam AK Parti'nin nasıl iktidara geldiğini düşündüğünü belirten Erdoğan, AK Parti'yi milletin iktidara getirdiğini söyledi.

Başbakan, "Onlar statükocularla işbirliği yaparken, çetelere avukatlık yaparken, darbecilere çanak tutarken, mafyayla el ele dolaşırken AK Parti, gücünü milletten aldı. Onlar bildirileri alkışlarken, onlar statüko mitingleri yaparken, vesayetçi anlayışlardan medet umarken AK Parti dik durdu, milletin yanında durdu. Canı pahasına millî iradeyi korumanın mücadelesini verdi. AK Parti, sadece milletle işbirliği yapar. Bunlar her zaman millete tepeden bakıyor. Bugün de tepeden bakıyorlar. Bunlar millete karşı her zaman seçkinci davrandı. Arayın bakın, bunları kaymak takımının arasında görürsünüz, milletin arasında değil. Milletin arasına giremezler. Milleti aşağılamaya devam ediyorlar." dedi.

AK Parti'nin birileriyle iş yaptığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkça milleti aşağıladığını söyleyen Erdoğan, bu iddiaların milletin tercihini ve takdirini aşağılamak olduğunu belirtti.

CHP'nin bu zihniyetinin 40 yıldır değişmediğini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Değişmediği için de benim milletim, bu CHP'yi hiçbir zaman iktidar yapmadı. İnanıyorum ki yine yapmayacaktır. Ne iktidarı ne muhaletefi yaptıklarıyla anlatmaya geldim. Bugün karşınıza, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak halk oylamasını konuşmaya geldim. Yani darbe anayasası mı, milletin anayasası mı?" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, partisinin oy oranında kayda değer bir artış olmaması halinde istifa edeceği yönündeki açıklamasına da cevap veren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Peki bunun ölçüsü, birimi ne? Bunun cevabı yok. Tek başına iktidar olma gibi bir hedef ortaya koyamıyorsun. Birinci parti olma gibi bir hedefi önüne koyamıyorsun. Neymiş efendim, oylarında artış olursa başarılı sayılırmış. Balıkesir'in tirit yemeği meşhurdur. Balıkesirli hanım kardeşlerimize soruyorum? Sade suya tirit olur mu? İşte bunlar sade suya tirit doğramaya çalışıyor. Bugüne kadar çok kesin konuştum, 'Partim genel seçimlerde ikinci olursa genel başkanlığı bırakırım.' dedim. 'Yüreğiniz yetiyorsa, cesareteniz varsa siz de açıklayın.' dedim onlara. Hiçbirisi açıklayamadı, çünkü koltuk rahat geliyor, bırakamazlar."

Meydanı dolduran kalabalık, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını sık sık, "Türkiye sesinle gurur duyuyor" tezahüratıyla kesti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler