CHP'den 'rahibe gibi örtünme' skandalı?

CHP'den 'rahibe gibi örtünme' skandalı?

Çarşaf açılımıyla gündeme gelen ve şimdi de sorunu ben çözerim diyen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP, referandum için İstanbul'da astığı...

Çarşaf açılımıyla gündeme gelen ve şimdi de sorunu ben çözerim diyen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP, referandum için İstanbul'da astığı afişlerde Müslüman kadınların tesettür, rahibe kıyafetine benzetildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsünü biz çözeriz." şeklindeki sözlerinin ardından CHP'nin 12 Eylül'deki halkoylamasına yönelik billboardlara astığı afişler, vatandaşların tepkisini çekti.
"AKP'nin Hazırladığı Anayasa Paketine Neden Evet" başlıklı bölümde tepki çeken ifadelerden bazıları şöyle:

"Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet?

Ulu önderimiz Mustafa Kemal'i tarihten silmek için Evet?

Yetim hakkı yemekten dosyaları bulunan Recep beyi kurtarmak için Evet?

Bebek katilini kurtarmak için Evet?

Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan'ın kurulması için Evet?"

Afişteki ifadelere tepki gösteren çevre esnafından Mehmet Bakan, çarşaf açılımı yapan CHP'nin Müslüman kadını rahibeye çevirdiğini söyledi.

CHP'yi şiddetle protesto ettiğini belirten Bakan, "Bir süre önce çarşaf açılımı yapan CHP, şu an Müslüman kadınları rahibeye çevirmiş. Anayasa oylamasında örtü ile alakalı bizim bilmediğimiz bir madde varsa bize izah etmesini istiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü olayının çözeceği doğrudur. Baş ile başörtüsünü ayırarak başörtüsü olayını çözer. Ama başörtüsünü baş üzerindeyken çözemez. Sadece başörtüsünü baştan çıkararak çözer. Buna inanıyorum. Anne ve bacımın başörtüsüne rahibe kıyafeti diyen birini şiddetle protesto ediyorum." şeklinde konuştu.

Halkın billboarddaki ifadelere bakıp Kılıçdaroğlu'nun gerçek yüzünü görmesi gerektiği dile getiren Avcılar esnafından Recep Ekingen de, "Kılıçdaroğlun'a göre 'evet' dersek, Müslüman kadınlarımız rahibe gibi örtünecekmiş. Ne kadınlarımız ne de Türk milleti aptal değil, kimseyi aptal yerine koymasın. Anayasa Mahkemesi'ne gidip başörtüsü için itiraz ediyor. Sonra da kalkıp 'ben başörtüsünü halledeceğim' diyorsa kusura bakmasın insanlarımızı kandıramaz. İnsanlarımız bunları görsün buna göre hareket etsinler." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Şüheda Şark da, "Lütfen bizim başörtümüzden ellerinizi çekin! " diyerek siyasilere seslendi. Başörtüsü taktığından dolayı üniversite mağduru olduğunu dile getiren Şark, "Zaten CHP, daha önce başı açmayı öne sürdü. Yarım açma-yarım kapama şöyle böyle dedi. Lütfen bizim başörtümüzden ellerini çeksinler. Biz başörtülerimizi hiç kimseye, hiçbir siyasi partiye mal etmek istemiyoruz. Üniversite okuyamıyoruz, ben bir üniversite mağduruyum. Başörtümüzü siyasi işlerine alet etmesinler. Kendi alanlarında kozlarını paylaşsınlar. Başörtümü bana bıraksınlar ben özgür yaşamak istiyorum, özgür okumak istiyorum. Bütün siyasi partileri uyarıyorum bizim başörtümüzden ellerini çeksinler. Okuma hakkımızı bize teslim etsinler. O pankartı da kim asmışsa zaten düşüncesini de ortaya koyuyor demektir. Bizde onları protesto ediyoruz." diye konuştu.

Bu arada, çekim yapıldığının görülmesi üzerine apar topar afişler kaldırıldı. Billboarddan sökülen afişleri kamyonete koyan görevliler, basın mensuplarının ve çevre esnafının soruları karşısında susmayı tercih etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler