CHP'li Bulut, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na seçildi.

CHP'li Bulut, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na seçildi.

TBMM’de ihtisas komisyonlarının seçimleri gerçekleştirildi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na seçildi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na seçildi.

TBMM’de ihtisas komisyonlarının seçimleri gerçekleştirildi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na seçildi.

ANKARA

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, OHAL KHK’larıyla, Kararnamelerle TBMM’nin işlevsizleştirildiğini, yasama yetkisinin tırpanlandığını belirtti.
CHP’li Bulut, ‘Yüce Meclis halkın egemenliğinin tecelli ettiği yerdir. Halkın egemenliğine sahip çıkmak, korumak TBMM’nin görevidir. Yüce Meclis’in işlevsizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Komisyonda mensubu olmaktan onur duyduğum, 4 dönem başkanlığını yaptığım Eczacılar Odası’nın ve eczacıların yumak yumak büyüyen sorunları başta olmak üzere, sağlıkta, çalışma hayatında var olan sorunlara çözüm bulmak için emek vereceğiz’ dedi.

MESLEK ÖRGÜTLERİ İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile Anayasal bir hak olan sağlığın ticarileştirildiğini, hastanın müşteriye, hastanelerin de ticarethaneye dönüştürüldüğünü kaydeden Bulut, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ adı altında yapılan düzenlemelerin, birçok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini, sağlıkta kabul edilemez şiddetin sağlık çalışanlarından, eczacılara kadar uzandığını bildirdi. Bunun en büyük nedeninin ise sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırmaya yönelik açıklamalar olduğunu belirten Bulut, son süreçte de iktidarın meslek örgütlerini hedef tahtasına koyduğunu kaydetti. CHP’li Bulut, 5 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Devlet Denetleme Kurulunun (DDK) yetkilerinin genişletilerek sendika ve meslek örgütlerinin Cumhurbaşkanlığı vesayetine sokulduğunu ifade etti. Bulut, iktidarın siyasi saiklerle, kendisine muhalif olan emek ve meslek örgütlerini keyfi bir şekilde cezalandıracağını belirtti.

16 YILDA 17 MİLYON YOKSUL

İktidarın son 16 yılda 17 milyon yoksul yarattığını kaydeden Bulut, işçinin, emekçinin, memurun, esnafın, toplumun bütün kesiminin sorunlarının katlanarak büyüdüğünü bildirdi. Demokrasinin askıya alındığı, özgürlüklerin yok edildiği, hukuksuzluğun kol gezdiği bir Türkiye tablosu ile karşı karşıya olduklarını söyleyen CHP’li Bulut şöyle konuştu:

‘Komisyon çalışmalarımızda bütün gerçekleri olduğu gibi ortaya koyacağız. Bütün sorunları komisyon gündemine taşıyacağız ve çözüm noktasında elimizden gelen her türlü katkıyı sunacağız”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler