Çocuk katlini Özel Harekatçılar enseledi ?

Çocuk katlini Özel Harekatçılar enseledi ?

Adana'da bir lise öğrencisini sokak ortasında tam otomatik silahla vurarak öldüren zanlı, Özel Harekat Şubesi ekiplerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonda...

Adana'da bir lise öğrencisini sokak ortasında tam otomatik silahla vurarak öldüren zanlı, Özel Harekat Şubesi ekiplerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonda yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 3 Ağustos tarihinde, Narlıca Mahallesi 56054 Sokak'ta yürüdüğü sırada silahlı saldırıya uğrayan Ahmet Alat'ın (18) ölümünün ardından soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sonuca ulaştı.

Ekipler, Alat'ın ağabeyi Metin Alat'ın geçen yıl Selahattin T'yi silahla yaraladığı, bunun üzerine yaralının yeğeni Aslan T'nin (24) intikam arayışında olduğunu belirledi.

Ahmet Alat'ın da ölmeden önce babasına Aslan T'nin ismini söylemesi ve görgü tanıklarının da aynı eşkali tarif etmesi üzerine zanlının yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Cinayet ekipleri, son 1 haftada 3 ayrı noktaya özel harekat ekiplerinin de katılımıyla operasyon düzenledi.

Son bir istihbarat bilgisini daha değerlendiren ekipler, zanlının akrabası Salih A'nın (28) Gülbahçe Mahallesi 13380 Sokakta evine sabaha karşı 06.30'da operasyon düzenledi. Bu sırada, evin odasında uyuyan Aslan T. ile Salih A. gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada Aslan T'nin olayda kullandığı ve ''Akrep'' adı verilen tam otomatik tüfek ile bu silaha ait 19 adet mermi ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve suçunu itiraf ettiği öğrenilen zanlının, ilk ifadesinde, ''Ali'nin ağabeyi Selahattin amcamı silahla vurdu. İntikam yemini ettim'' dediği öğrenildi.

İddiaya göre, geçen yıl Metin Alat, Selahattin T'yi internet kafe yüzünden çıkan kavgada silahla yaralayarak, bu suçtan dolayı cezaevine girdi.

Olay günü, Motor Meslek Lisesi ikinci sınıf öğrencisi olan Ahmet Alat, ailesine ''Arkadaşlarımın yanına gidiyorum'' diyerek evden ayrılmış, 5 dakika sonra silahla vurulmuştu. Kanlar içinde eve geri dönen Alat'ın, babası Coşkun Alat'a ''Baba beni kurtar, Aslan beni vurdu'' dediği belirtildi.

Emniyet Müdürülüğü yetkilileri, zanlı Aslan T. ile evinde yakalandığı Salih A'nın sorgulamasının sürdüğünü bildirdiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler