Çocuklar için Kur'an öğrenme zamanı...

Çocuklar için Kur'an öğrenme zamanı...

Okulların tatile girmesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaz Kur'an kursları da başladı. İlköğretim 5. sınıfı bitiren öğrenciler Kur'an-ı Kerim...

Okulların tatile girmesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaz Kur'an kursları da başladı. İlköğretim 5. sınıfı bitiren öğrenciler Kur'an-ı Kerim okumayı ve dini bilgiler öğrenmek için camilerdeki yerlerini aldı.

Adana İl Müftülüğü'nün merkez, köy ve mahallelerdeki camilerde açtığı kurslar din görevlileri tarafından veriliyor. İl Müftüsü İsmail Canpolat, şartları uygun öğrencilerin velileriyle birlikte en yakın cami ya da Kur'an kursu görevlisine müracaat etmeleri gerektiğini hatırlattı. Kursların 20 Ağustos'a kadar devam edeceğini ifade eden Canpolat, "Yaz kursları boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği program dâhilinde Kur'an-ı Kerim, tecvit, ilmihal, Peygamberimiz'in hayatı, vatan sevgisi ve kardeşlik konularında dersler verilecek. Çocuklarımızın dini bilgileri doğru bir şekilde almaları çok önemlidir. Bu açıdan kurs öncesi tüm ilçelerimizdeki öğreticiler 5 günlük seminere tabi tutuldu." dedi.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler