ÇÜ AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı

ÇÜ AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Gülsüm Süren ve Fatma Çalım, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Bölgesel Yarışmasında önemli bir başarı.

Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Gülsüm Süren ve Fatma Çalım, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Bölgesel Yarışmasında önemli bir başarıya imza atarak ödül sahibi oldu. 

Türkiye ve KKTC üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerinin katılım sağladığı ve salgın nedeniyle Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına; Öğr. Gör. Dr. Deniz Mutlu Ala danışmanlığında Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinden Gülsüm Süren ve Fatma Çalım Yüksekokulun YÖK Eğitim Desteği kapsamında düzenlediği “2. Sanayiye Uygulanabilir Proje Yarışmasına” başvurdukları projelerini geliştirerek “Ekolojik Fide Viyolleri” isimli projeyle "TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda yer aldılar.

Prof. Dr. Bozdoğan: “Öğrencilerimiz Tarım ve Gıda Kategorisinde Bölge Birincisi Oldu

Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, YÖK eğitim desteği ve Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Sanayiye Uygulanabilir Proje Yarışması”ında öğrencilerin mevcut projelerin üzerine faklı iyileştirmeler ve eklentiler yaparak yeni bir ürün ile TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaya başvurduklarını söyledi.

Bu yarışmaya Çukurova Üniversitesi’nden önlisans düzeyinde sadece AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bozdoğan şöyle devam etti;

“Öğrencilerimiz, TÜBİTAK 2242 yarışmasında ilk iki elemeyi geçerek bölgesel yarışmalara katıldılar. "Tarım ve Gıda" kategorisinde seçilen projeler arasında yine bizim öğrencilerimizin projesi yer aldı. Alanlarında uzman 175 jüri üyesi tarafından değerlendirilen toplam 400 projeden, 120 proje final yarışmasına katılmaya hak kazanmış. 26/8/2020 tarihinde pandemiden dolayı öğrencilerimiz online mülakata girdi. Yapılan mülakat sonuçlarına göre “TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları – Ankara Bölge Sergisinde” Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler MYO Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri Gülsüm Süren ve Fatma Çalım "Tarım ve Gıda" kategorisinde bölge birincisi oldular. Başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum.“

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler