ÇÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 20 Bin Mezununa Yenilerini Ekledi.

ÇÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 20 Bin Mezununa Yenilerini Ekledi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Eski ve yeni mezunların bir araya geldiği mezuniyet töreninde, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Pop Orke

ÇÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 20 Bin Mezununa Yenilerini Ekledi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Eski ve yeni mezunların bir araya geldiği mezuniyet töreninde, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Pop Orkestrası da mini bir konser verdi.

Kuruluşunun 52. yılında, bölgenin ve Çukurova Üniversitesi’nin en köklü fakültelerinden biri olma özelliğine sahip İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yaklaşık 20 bin mezunu arasına eklenen 458 öğrenci Açık Hava Amfisi’nde yapılan diploma töreniyle uğurlandı.

Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Milletvekili Ahmet Zembilci, akademisyenler, Çukurova Üniversitesi’nden mezun iş insanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, fakülte birincisi Ahmet Yasir Barak ve eski mezun Devrim Ülker Aksu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Prof. Dr. Dülger:“Öğrencilerimiz, Ülkemizin Dinamizmine Daha Fazlasını Katmaya Hazırlar.”

İİBF Dekanı Prof. Dr. Fikret Dülger konuşmasına öğretim elemanlarına teşekkür ederek başladı.

“Akademik hayatın sahip olduğu bütün sorunlara rağmen, sürekli büyüyen bilgi havuzunda öğrencilerimize havuza ulaşmayı ve/veya daha iyi yüzmeyi öğretmek için olağanüstü bir çaba sarfettiğinize bunun bir parçası olarak ben de şahidim.” diyen Prof. Dr. Dülger, “Gurur duyduğumuz öğrencilerimizin üniversitemizde almış oldukları evrensel bilgi ve becerilerle ülkemizin dinamizmine tahmin ettiğimizden daha fazlasını katmaya hazırlar. Bilgiye ulaşma ve onu kullanma açısından dünyadaki yaşıtlarıyla yarışabilecek donanıma sahipler. Bizler fakülte olarak mezunlarımızla büyük bir aileyiz. Mezunlarımız arasında özel sektör ve bürokraside üst düzey yönetici, girişimci ve çok sayıda akademisyen yetiştirmenin onuru ve gururu sizlere aittir.

Bu bağlamda, sizlere katkılarınızdan dolayı fakültemiz ve mezunlarımız adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kibar:“ÇÜ Türkiye’deki 15 Araştırma Üniversitesi Arasına Girmeyi Başardı”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Çukurova Üniversitesi’nin son yıllarda gösterdiği performansla, Türkiye’deki 15 Araştırma Üniversitesi arasına girmeyi başardığını hatırlatarak ilk 10’da yer alma yolundaki yoğun çalışmalarının azimle sürdüğünü söyledi. Prof. Dr. Kibar Çukurova Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan Uluslararasılaşma Stratejisi kapsamındaki değerlendirme sonucunda da, seçilen pilot üniversiteler arasına girerek bu başarısına bir yenisini daha eklediğini vurguladı. İİBF’nin Maliye, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme ve Ekonometri olmak üzere beş ayrı bölüm, bu bölümlere ait toplam 13 alt program, 71 öğretim üyesi ve 34 öğretim elemanı kadrosu ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü bildiren Prof. Dr. Kibar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Erasmus, Mevlana ve Farabi programı çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimine yönelik en fazla sayıda anlaşma gerçekleştiren fakültelerden biri olduğunu vurguları. Prof. Dr. Kibar, “Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’nin saygın üniversitelerinden’Portland State University’ ile gerçekleştirilmiş olan anlaşmalar çerçevesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Çukurova Üniversitesi diploması yanında bu üniversitenin de diplomasını alma şansına sahip olacak.” dedi.

Diplomalarını Alan Öğrenciler Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldu

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ve bölüm birincilerine protokol üyeleri tarafından plaket ve diplomaları takdim edildi. Çukurova Üniversitesi Devlet konservatuvarı Pop Orkestrasının verdiği mini konserle eğlenen öğrenciler diplomalarını alarak keplerini havaya fırlattı.

6 Aylık Malik Bebek Mezun Olan Annesiyle Kep ve Cüppe Giydi

Mezuniyet töreninde en çok ilgi gören ise 6 aylık bebek Malik Gülbahar oldu. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tamamlayarak mezun olan Malik bebeğin annesi Yasemin Gülbahar, törene bebeğine de giydirdiği mezuniyet kıyafetiyle dikkat çekti. Küçük kep ve biniş giyen Malik bebek davetlilerin ilgisini çekti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler