ÇÜ Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Tamamlandı

ÇÜ Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Tamamlandı

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi 50. Yıl Özel Ödülünü Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’a Takdim Etti

rektor-prof-dr-tuncel.jpg

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 4. Uluslararası “Adana Rhapsody” Piyano Festivali ve Yarışması tamamlandı. Çukurova Üniversitesinin 50. Kuruluş Yıldönümü’ne ithaf edilen yarışma ve festivalde Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’a Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından Çukurova Üniversitesi 50. Yıl Özel Ödülü verildi. Mithat Özsan Amfisi’nde 6 gün boyunca süren festival ve yarışmada Grand Prix ödülünü Salih Haşim Aktaş kazandı.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarının Adana Büyükşehir, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam Belediyeleri ile Beta Transformatör, ADASO, Özler Vakfı, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Tarsus AŞ ve Doremusic katkılarıyla düzenlediği, geleneksel hale gelen 4. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması 302 genç yetenekli piyanistin katılımıyla gerçekleştirildi.

Seçkin Jüri Üyeleri Genç Piyanistleri Değerlendirdi

Festivalin açılışında ünlü piyanist Dr. Cem Babacan ve Doç. Gökhan Aybulus piyano dinletisini sundu, festival kapsamında piyanist Emre Şen ve Duo Motus da bir piyano resitali verdi. Türkiye ve dünyanın seçkin piyanist ve akademisyenlerinden oluşan yarışmanın jüri koltuğuna Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Prof. Eser Bilgeman, Doç. Gökhan Aybulus, Prof. Kamerhan Turan, Doç. Emre Elivar ve Dr. Cem Babacan oturdu. Festival ve yarışmanın yürütme kurulu başkanlığını ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ulviyye Güler yaparken festivalin komisyon koltuğunda ise Öğr. Gör. Bahar Nartürk, Öğr. Gör. Gizem Gökçe, Öğr. Gör. H. Çağla Çoker, Öğr. Gör. Cemre Çilenger yer aldı. Genç yetenekler 6 gün boyunca hünerlerini sergilerken yarışma ve festivalde Gökhan Aybulus Cem Babacan ve Emre Şen katılımcılarla masterclass yaptı.

Yüksek Katılım İle Gerçekleştirildi

Etkinliğin son gününde düzenlenen törenle ödüller sahiplerini buldu. Volkan Severcan’ın sunumuyla gerçekleştirilen muhteşem ödül törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Neslihan Boyan, Prof. Dr. İlker Ünlükaplan ve kent protokolü katıldı. Etkinlik Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in, festival ve yarışmaya katılan genç piyanistlerle kutlama pastası kesmesiyle başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından festival ve yarışmayı tanıtan tanıtım filmleri sunuldu.

Prof. Güler: “Amacımız Genç ve Yetenekli Piyanistleri Bir Araya Getirmek”

Törenin açılışında konuşan ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ülviyye Güler, yarışmanın amacının yurt içinde ve yurt dışında piyano eğitimini alan genç ve yetenekli piyanistleri bir araya getirmek olduğunu ifade ederek, “Onlara büyük sahnede performanslarını sergileme, farklı ülkelerde ve şehirlerde yaşayan genç piyanistlerin birbirini tanıma imkânını sunmak ve sosyal bağlarını kuvvetlendirmek en büyük hedefimiz. Bunu hep birlikte başarmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesi Olarak Piyanonun Geleceğine Katkıda Bulunmaktan Heyecan Duyuyoruz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de her geçen yıl biraz daha büyüyerek uluslararası kimliğiyle, kaliteli ve üst düzey etkinlikleriyle Çukurova Üniversitesini farklı ufuklara taşıyan, Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışmasını Çukurova Üniversitesinin kuruluşunun 50. Yılına ithaf ettiklerini söyledi.

Tarih, kültür, sanat ve sanatçılar kenti Adana'ya yakışır bir etkinlikle, Çukurova Üniversitesi olarak hayata anlam katan güzel eserler bırakmaktan ve piyanonun geleceğine katkıda bulunmaktan heyecan duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Tuncel konuşmasına şöyle devam etti;

“Kültür ve sanatın gücüyle birbirine bağlanan Çukurova Üniversitesi ailesi olarak, Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması’na yurtiçinden ve yurtdışından katılan tüm sanatçılarımızı ve ödül alan sanatçıları da ayrıca kutluyorum. Müziğin evrensel değerlerini, açtığı ufukları gençlerimize aktarmak, hayatlarının parçası haline getirmek, bilim kadar kültür ve sanatın da önde olduğu bir üniversite yaratmak idealimize katkı sağlayan bu etkinliğe emek ve destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza, belediyelerimize, kentimizin değerli sanatseverlerine, organizasyonu titizlikle gerçekleştiren Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı yönetimine, değerli hocalarımıza ve jüri üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Grand Prix Ödülü Salih Haşim Aktaş’ın Oldu

Ödül töreninde Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın da sürpriz bir performans sergilediği Çukurova Üniversitesi 4.Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması’nda ödüle layık görülenlere jüri üyeleri tarafından ödülleri ve hediyeleri taktım edildi. Gecede büyük ödül olan Grand Prix Ödülünü Salih Haşim Aktaş almaya hak kazandı.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’a, Çukurova Üniversitesi 50. Yıl Özel Ödülünü takdim etti. Etkinlik, Devlet Sanatçısı Onay’ın mini konseri ve anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler