Çukurova Üniversitesi CTS Faaliyet Raporu Yayımlandı

Çukurova Üniversitesi CTS Faaliyet Raporu Yayımlandı

Çukurova Üniversitesi Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi (CTS) faaliyet raporu yayımlandı.

cukurova-universitesi-1.jpg

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in kurulması için desteklediği ve çalışmalarını bizzat takip ettiği CTS, öğrenciler ile çalışanların kampüs sınırları dâhilinde cinsel taciz ve saldırıya maruz kalmaları durumunda hukuki, psikolojik ve tıbbi destek alacakları bir birim olarak hizmet veriyor.

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (KADAUM) girişimleriyle hayata geçirilen CTS, yayımlanan faaliyet raporuyla 6 ayını tamamladı. Yıl boyunca yapılan çalışmaların yer aldığı raporda, birimin tanıtımına yönelik önemli çalışmaların yapıldığına yer verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in, Çukurova Üniversitesi Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi’nin kurulmasıyla ilgili çalışmaları titizlikle takip ettiğini ve destek verdiğini söyledi. Haziran 2021’de kurulan CTS’nin bir yıl içerisinde çok sayıda faaliyete imza attığına değinen Prof. Dr. Bozdoğan, Üniversite birimlerinde çok sayıda yüz yüze ve Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi seminerler düzenlediklerini ifade etti. CTS Birimi’ne ait tanıtım filmleri ve broşürlerinin de tanıtım faaliyetleri arasında yer aldığını bildiren Prof. Dr. Bozdoğan, ayrıca radyolarda yapılan programlara da konuk olarak katılarak birim hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler