Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mezunları Uğurladı

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mezunları Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı mezuniyet töreni Açık Hava Amfisi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

prof-dr-meryem-tuncel-1.jpg

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Dekan Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, Diş Hekimler Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, bölüm başkanları, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını öğrenciler adına fakülte birincisi Dt. Merve Defişet yaptı.

dis-h.jpg

Dt. Güler:”2 Bin 100 Kişiye 1 Diş Hekimi Düşüyor”

Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Türkiye’deki en iyi fakültelerden biri olduğunu ifade ederek, öğrencilerin bu bakımdan şanslı olduklarını söyledi. Bu yıl diş hekimliği fakültelerinden toplamda ortalama 4 bin mezun verildiğine vurgu yapan Dt. Güler, şuanda Türkiye’de 2 bin 100 kişiye bir diş hekimi düştüğünü söyledi.

Prof. Dr. “Yoldaş: Öğretim Sınıfta Biter, Eğitim Ömür Boyu Sürer”

Dekan Prof. Dr. Oğuz Yoldaş ise öğrencilere seslenerek profesyonel kariyerlerinde bir dönüm noktasında olduklarını ifade ederek, mezuniyetin yeni bir başlangıcın sembolü olduğunu söyledi. Yaşam boyu öğrenmenin önemine dikkat çelen Prof. Dr. Yoldaş, “Üniversitede kazanılan teorik ve uygulamalı eğitimlerinizin sürekli geliştirilmesi ve güncellenmesi gerekir. Unutmayınız ki öğretim sınıfta biter eğitim ömür boyu sürer” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmeti ve Eğitim Yarışında Ülkemizin Önde Gelen Kuruluşlarından Biri”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesinin sağlık hizmeti ve eğitim yarışında ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri olmasının haklı gururunu yaşadığını ifade ederek, “İçinde bulunduğumuz küresel salgın diş hekimliği eğitimini yükseköğretimde en zor ve riskli eğitim süreci haline getirmiştir. Bütün bu zorluklara rağmen eğitime kaliteden ödün vermeden büyük özverilerle başarıyla devam ettiniz. Bugün bu şeref tablosunun en büyük mimarları sizlersiniz. Salgın koşullarına rağmen Üniversitemize geldikleri günden beri titizlikle mesleki bilgi ve becerilerini geliştirdiğiniz sevgili öğrencilerimizi; iş ve sosyal hayatlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. Onlara sadece mesleklerinde yetkin hâle gelecekleri bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir diş hekimi olarak topluma karşı görev ve sorumluluklarını öğrettiniz. Bu nedenle, tüm öğretim elemanlarımıza, öğrencilerimiz ve Çukurova Üniversitesi camiası adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Çukurova Üniversitesi Mezunu Olmaktan Her Zaman Gurur Duyun”

Mezun olan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Tuncel bilimsel verilerin, mesleki becerilerin ve teknolojik gelişmelerin en hızlı şekilde değiştiği, yaşam boyu bilimsel eğitim ve öğretimin devam edeceği bir mesleğe başladıklarını hatırlatarak şöyle devam etti;

“Sizlere başlamış olduğunuz bu yolda mücadele gücü veren, motivasyon kaynağı, mesleğinizin vazgeçilmez gücü olan içinizdeki insan sevgisidir. Bu nedenle sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan odaklı olun. Günün sonunda önemli olanın yaptığınız her işte birlikte çalıştığınız ve etkilediğiniz, tedavisi ettiğiniz insanlar olduğunu unutmayın. Mutlaka öğrenmeye devam edin ve Çukurova Üniversitesi mezunu olmaktan her zaman gurur duyun… Akıl ve bilimin göstergesinde, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ile temel insani değerlere bağlı, onurlu ve çalışkan bireyler olarak, bizi her zaman bir adım öteye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum.”

Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldular

Açılış konuşmalarının ardından son tip etiği dersini Prof. Dr. Funda Kadıoğlu verdi. Daha sonra Prof. Dr. Mehmet Kürkçü eşliğinde Diş Hekimliği Andı’nı okudu. Fakülte birincisi Dt. Merve Defişet yaş kütüğüne plakasını çaktıktan sonra diplomasını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’den aldı. Dereceye giren öğrencilerin diplomalarını protokol üyelerinden almalarının ardından akademisyenler öğrencilerine diplomalarını takdim etti. Diplomalarını alan öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler