Çukurova Üniversitesi Sağlık Ordusuna 41 Ebe, 239 Hemşire Daha Kazandırdı

Çukurova Üniversitesi Sağlık Ordusuna 41 Ebe, 239 Hemşire Daha Kazandırdı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2019 yılı mezuniyet törenini büyük bir coşku ile gerçekleştirdi.

saglik_mezuniyet.jpg

Çukurova Üniversitesi Sağlık Ordusuna 41 Ebe, 239 Hemşire Daha Kazandırdı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2019 yılı mezuniyet törenini büyük bir coşku ile gerçekleştirdi.

Kongre Merkezi’nde yapılan törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Rengin Güzel, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören fakülte birincisi öğrencinin selamlama konuşmasıyla başladı.

Prof. Dr. Güzel: “Çukurova Üniversitesi 105 Üniversite arasından ‘Çevre Dostu Üniversite’ Seçildi.”

Dekan Prof. Dr. Rengin Güzel ise Çukurova Üniversitesi’nin 105 üniversite arasında yapılan değerlendirmede ‘Çevre Dostu Üniversite’ unvanına layık görüldüğünü hatırlatarak, törende çiçek hazırlamak yerine TEMA Vakfı’na ağaç dikimi için bağış yaptıklarını söyledi. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 19. Dönem mezunlarını verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Güzel, “Kurumumuzdan 3000 üzerinde ebe ve hemşireye bugün 41 ebe ve 239 hemşireyi de katmakla gururluyuz.” dedi.

Prof. Dr. Kibar: “2 Bin 200 Öğretim Elemanı ve 55 Bin Öğrenciyle Eğitim Öğretim Hizmeti Veriyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, sağlık çalışanları ekibine pırıl pırıl, dinamik ve donanımlı hemşireler ve ebeler kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek “Ne mutlu size ki Çukurova Üniversitesi mezunları arasına katıldınız.” dedi.

Çukurova Üniversitesi’nde 2.200 öğretim elemanının emekleriyle 55 bin kayıtlı öğrencinin eğitim ve öğretimini sürdürdüğünü ifade ederek şunları kaydetti,

“Üniversitemiz yetkin akademik kadrosu, deneyimli idari personeli, mezunları, öğrencileri, işbirliği içinde olduğu akademik çevre, kamu ve özel kuruluşlarla geniş bir aile oluşturmayı başarmış büyük bir üniversitedir. Üniversitemizin bu başarısının merkezinde kalite odaklı çalışmalar, liyakat esaslı iş bölümü, insana, doğaya sevgi ve saygı vardır. Beş aday araştırma üniversitesi içinde yer alan Üniversitemiz önümüzdeki 5 yıllık Stratejik Planına uygun olarak, araştırma ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda ilerleyecektir. Mesleki bilgi ve becerilerinde yetkin genç profesyoneller yetiştirmek ve geleceğimizi bu gençlere emanet etmek de öncelikli hedeflerimizdendir. Bu hedef doğrultusunda fakültelerimizde eğitim akreditasyon süreçleri devam etmekte ve öğrencilerimize meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yenilenen ve güncellenen programlar ile eğitim verilmektedir. Eğitim programlarının planlanmasında sadece öğretim üyeleri değil aynı zamanda öğrenciler, önceki mezunlarımız ve işverenler de söz sahibi olabilmektedirler.

“Fakültenin Yeni Bölümlere Öğrenci Alımının Yapılabilmesi İçin Gerekli Koşullar 2020’de Tamamlanacak.”

“Çukurova Üniversitesi, ilk ebe ve hemşire mezunlarını 19 yıl önce Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adı altında vermiştir. 2015 yılında ülkemizin artan sağlık elemanı ihtiyacına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ebelik ve Hemşirelik bölümlerinin yanı sıra; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Odyoloji Bölümü ile Dil ve Konuşma Terapisi bölümlerinin de açılmasıyla “Sağlık Bilimleri Fakültesi” kurulmuştur. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yeni bölümlerine öğrenci alımının yapılabilmesi için gerekli koşulların 2020 yılında tamamlanacağının müjdesini de bu mezuniyet töreninde vermenin mutluluğunu yaşıyorum.”

Keplerini Havaya Fırlatan Öğrenciler Mezun Oldu

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Pop Orkestrası mini bir konser verdi. Ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket ve diplomaları verildi. Bölüm öğrencilerinin danışmanlarından diplomalarını almasının ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler