Çukurova Üniversitesi Üst Yönetimine “Kalite Yönetim Sistemi” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çukurova Üniversitesi Üst Yönetimine “Kalite Yönetim Sistemi” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “İçinde bulunduğumuz sürece tüm birim yöneticilerimizin destek vereceğine inanıyorum”

prof-dr-meryem-tuncel-1.jpg

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen “Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)” kapsamında Çukurova Üniversitesi üst yönetimine “Kalite Yönetim Sistemi” bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kalite çalışmalarında hep birlikte hareket edildiği zaman başarıya ulaşılacağını belirten Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “İçinde bulunduğumuz sürece tüm birim yöneticilerimizin destek vereceğine inanıyorum” dedi.

Çukurova Üniversitesinde, YÖKAK tarafından yürütülen KAP kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar büyük bir ivme ile devam ediyor. YÖKAK, Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde Üniversitelerin liderlik, yönetim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı süreçlerini değerlendiriyor. Bu süreç için önemli bir adım olan kalite yönetim sisteminin iyileştirilmesi amacıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Üniversite üst yönetimine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz, genel sekreter yardımcıları, dekanlar, müdürler, kalite komisyonu üyeleri ve birim yöneticileri katıldı.

Toplantı, Prof. Dr. Tuncel’in açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Meryem Tuncel, Üniversitenin tüm birimlerinde ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi süreçleri ile ilgili çalışmalar başlatıldığını ve bu kapsamda TSE’den destek aldıklarını ifade etti.

Eğitimler 4 Gün Sürecek

Önümüzdeki günlerde de 200’ün üzerinde akademik ve idari personele TSE tarafından 4 gün sürecek eğitim verileceğini bildiren Prof. Dr. Tuncel, dört grup halindeki eğitimlerin ilk iki grubuna 15-18 Şubat 2022, diğer iki grubuna ise 1-4 Mart 2022 tarihleri arasında “Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi”, “Dokümantasyon Eğitimi” ve “Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi” verileceğini söyledi.

Kalite çalışmalarında hep birlikte hareket edildiği zaman başarıya ulaşılacağını belirten Prof. Dr. Tuncel, “Bu nedenle içinde bulunduğumuz süreçte tüm birim yöneticilerimizin destek vereceğine inanıyorum. Bizi kırmayarak üst yönetimimize Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili bilgilendirme toplantısına bizzat gelen TSE Eğitim Dairesi Başkanı Sayın Feyzullah Erdoğan'a bu süreçte Üniversitemize olan değerli katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Türk Standartları Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanı Feyzullah Erdoğan da sunumunda, TSE ve Kalite Yönetim Sistemi hakkında bilgi verdi. Erdoğan, “Güçlü bir üniversite olan Çukurova Üniversitesinin, zaman ve sabır gerektiren bu süreci başarı ile tamamlayacağına inanıyorum. Bu çalışmanın başlatılmasında büyük emek harcayan başta Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel olmak üzere, emeği geçenlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı, katılımcılardan gelen sorular ve yorumlar doğrultusunda gerçekleştirilen oturumun ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler