Çukurova Üniversitesinde ‘Çanakkale Türküleri’ Eşliğinde “Ecdat Aşı” Dağıtıldı

Çukurova Üniversitesinde ‘Çanakkale Türküleri’ Eşliğinde “Ecdat Aşı” Dağıtıldı

Prof. Dr. Tuncel: “Vatan ve Millet Sevgisiyle Yazılan Bir Kahramanlık Destanıdır Çanakkale...”

prof-dr-meryem-tuncel-1.jpg

Çukurova Üniversitesinin (ÇÜ) tüm yemekhanelerinde bugün ‘Çanakkale Menüsü’ verildi. Ücretsiz dağıtılan ve ECDAT AŞI olarak da bilinen menü de ‘Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek ve Su’ vardı…

Çukurova Üniversitesi Yönetimi anma günü nedeniyle personel ve öğrencilerine, cephede askere dağıtılan yemeği ikram etti.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Genel Sekreter V. Dr. Mehmet Cingöz ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas, ‘Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek ve Su ’dan oluşan Ecdat Aşı’nı yemekhanede öğrencilerle birlikte yedi.

Prof. Dr. Tuncel: “Vatan ve Millet Sevgisiyle Yazılan Bir Kahramanlık Destanıdır Çanakkale...”

Öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, vatan ve millet sevgisiyle yazılan bir kahramanlık destanı olan Çanakkale ruhunun genç nesle aktarılmasının öneminden söz etti.

Şanlı Türk Ordusu’nun 106 yıl önce verdiği yüz binlerce şehide rağmen, düşmana geçit vermeyerek dünyada eşi benzeri bulunmayan bir destan yazdığını hatırlatan Prof. Dr. Tuncel,  “Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale Geçilmez Destanı'nı yazan, bu topraklar için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler