Cumhurbaşkanımız olarak hitap edeceğiz

Cumhurbaşkanımız olarak hitap edeceğiz

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirerek "İnşallah 10 Ağustos akşamı...

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirerek "İnşallah 10 Ağustos akşamı Sayın Başbakanımıza, cumhurbaşkanımız olarak hitap edeceğiz" dedi.

 

 

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirerek "İnşallah 10 Ağustos akşamı Sayın Başbakanımıza, cumhurbaşkanımız olarak hitap edeceğiz" dedi.

 

Ankara'da bulunan AK Parti il ve ilçe başkanları için verilen iftarda konuşan Davutoğlu, ramazanın bu yıl daha da bereketle geldiğini belirtti.

 

Bugün tarihi bir gün yaşadıklarını ifade eden Davutoğlu, "12 yıldır millete hizmetten başka hiçbir gaye gütmemiş bir siyasi hareketin lideri, cumhurbaşkanlığına aday gösterildi. Bu bir düğün günüdür, nasıl düğünde bir anlamda çok güzel bir başlangıca orada bulunanlar şahitlik eder, aslında 12 yıldır olduğu gibi, bugün de devlet ile millet arasındaki büyük düğünün, büyük buluşmanın bir aşamasına gelindi" diye konuştu.

 

İlk defa cumhurbaşkanını halkın seçeceğine dikkati çeken Davutoğlu, bu sürecin en güzel yanının "doğallığı" olduğunu kaydetti. Önceki dönemlerde cumhurbaşkanlığı seçim süreçlerinin birtakım polemikler, perde gerisinde yürütülen kulisler ya da verilen ültimatomlarla muhtıralarla anıldığını ifade eden Davutoğlu, ilk kez son derece doğal bir seyir içinde sürecin devam ettiğini vurguladı. Davutoğlu, şunları söyledi:

 

"12 yıl içinde her yerde ve her anda birbirine kenetlenmiş bir kadro olarak her zaman yaptığımız gibi önümüzdeki 40 gün içinde de her an cumhurbaşkanı adayımızla beraber olacağız, onunla birlikte milletle buluşmasına şahitlik edeceğiz. Halk tekrar 12 yıl içinde olduğu gibi sesini gür bir şekilde dünyanın her köşesine duyuracak. İnşallah 10 ağustos akşamı Sayın Başbakanımıza, cumhurbaşkanımız olarak hitap edeceğiz."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler