"Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ı öldürür"

"Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ı öldürür"

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, "Parlamenter modelin cumhurbaşkanı, Tayyip Bey'i öldürür." dedi.TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili...

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, "Parlamenter modelin cumhurbaşkanı, Tayyip Bey'i öldürür." dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Burhan Kuzu, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kuzu, "Zannediyorum cumhurbaşkanlığı makamına Tayyip Bey geçtiği zaman o manada aktif olmak durumunda. Zaten yapısı da öyle. Tayyip Bey'e ?sen otur' diyene sen nasıl ?otur' diyeceksin. Parlamenter modelin Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'i öldürür orada. Allah ömür versin öldürür?" dedi.

GÜL, NEDEN "SİYASET YAPMAYA NİYETİM YOK" DEDİ?

Burhan Kuzu CNN Türk canlı yayınında Saynur Tezel'in sorularını cevapladı. Kuzu "Siyaset meydanını özlediniz mi sorusuna gülerek cevap veren Cumhurbaşkanı bir anda siyaset yapmaya niyetim yok dedi. Sizce neden?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Meydanları özlüyorum deyip partiye gelmez ise... Belki de Sayın Başbakanımızdan böyle bir teklif beliyor. Bilemiyorum tabii. Kendisinin samimi görüşü siyaset dışında kalmak da olabilir. İki taraflı bakmak lazım konuya. Eğer öbür türlü ise neyi konuşacaksın. Cumhurbaşkanlığı'na çıkma niyeti Tayyip Bey'in kesinleştiyse o zaman konuşacak bir şey de kalmaz."

GÜL, 2. KEZ ADAY OLUR MU?

Burhan Kuzu "Gül ikinci kez aday olur mu?" sorusunu ise, "Asla olmaz. Masaya oturalım pazarlık yapalım demez. Takdiri Başbakan'a bırakın. Bendeki Gül algısı bu" şeklinde cevapladı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI TAYYİP BEY'İ ÖLDÜRÜR"

Kuzu, Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasıyla ilgili ilginç bir değerlendirme yaparak, "Bence bir an önce bunu yarı başkanlık bağlamında yapabiliriz. Zannediyorum cumhurbaşkanlığı makamına Tayyip Bey geçtiği zaman o manada aktif olmak durumunda. Zaten yapısı da öyle. Tayyip Bey'e ?sen otur' diyene sen nasıl ?otur' diyeceksin. Parlamenter modelin Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'i öldürür orada. Allah ömür versin öldürür? Çünkü hakikaten yani yıllardır aktif bir adam. Demirel duramadı, Özal duramadı. Başbakanlıktan gelen bir insan orada efendim otur imzanı at. Yabancılar geliyor gidiyor şimdi. At filan da aldılar biliyorsun oraya süvari birliği de geldi. Bunların atlarına bak gibi bu yürümez dolayısıyla Sayın Başbakan bunu ima etmek istemiştir. Eğer böyle bir söz söylemişse." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler