'Darbe istemiyorsanız sandığa gidin'

'Darbe istemiyorsanız sandığa gidin'

Partisince Adana'da düzenlenen mitingde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, bu anayasanın Erdoğan'ın üç tuzağı üzerine kurulduğunu ileri sürerek Türkiye'de...

Partisince Adana'da düzenlenen mitingde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, bu anayasanın Erdoğan'ın üç tuzağı üzerine kurulduğunu ileri sürerek Türkiye'de darbe istenmiyorsa mutlaka sandığa gidilmesini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu anayasa AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 tuzağı üzerine kurulmuştur. AK Partiyi kurtarmak istiyor. Okyanus ötesine verdiği sözü yerine getirerek Türkiye'de bölünmeyi hızlandıracak, önce özerk, sonra bağımsızlık anlayışıyla bölücü terörün zaferle sonuca ulaşmasını sağlayacak, ülkenin bölünmesine giden siyasal süreci bu anayasa ile kotraya koyuyor.

Türkiye'nin milli birliğini ve dirliğini, üniter yapısını ve aynı zamanda milli devleti ortadan kaldıracak hatalarından hesap sorulacak korkusuyla Anayasa Mahkemesini AK Partileştirecek tarzda değişiklikler yapıyor." dedi.

Referanduma hayır kampanyası kapsamında Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir beldesinde partililere hitap etti. Türkiye'deki herkesin sandığa gitme başarısını göstermesini isteyen Bahçeli, hangi partiden olursa olsun her vatandaşın sandıkta oyunu kullanması gerektiğini aktardı. "Sizlerden birinci isteğim mutlak 12 Eylülde sadığa gitmelisiniz" diyen Bahçeli, Türkiye'de darbeyle yaşamak istemiyorsak, ara rejimleri istemiyorsak, demokrasi içinde hayatımızı kendimiz şekillendirmek istiyorsak mutlaka sandığa gitmeliyiz. Oradaki karar sizin içindir, ülkeniz içindir. Ne kadar yüksek bir katılım sağlarsak ortaya çıkacak millet iradesinde kaygıyı uzaklaştırır sağlam bir değerlendirmeyle ülkemizin geleceğini inşa ederiz. Tercihinizi kullanırken bunu nasıl kullandığınız da önemli her türlü baskıdan dayatmadan uzak aklınızla hareket ederek her siyasi kurumu dinleyerek karar vermeniz de ülkemiz açısından yarar vardır." dedi.

Türkiye'yi 8 yılından buyana AK Partinin yönettiğini hatırlatan Bahçeli, "2002 ve 2007 seçimlerinde yüksek bir oy alarak ülke yönetiminde söz sahibi oldular. Milletimizin iradesi bu yönde şekillendi bizde bu iradeye saygı duyduk. Ancak geçen bu süre içinde yapılanlara bakıldığında AK Partinin ülkemizi yönetemediği anlaşıldı. Acemi ve aceleci davrandılar. Recep Tayyip Erdoğan başbakan olmadan dünyayı dolaşmaya kalktı. Şimdiki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte iki başlı bir görüntü sergileyerek sağlanan istikrara gölge düşürdüler. Ekonomik ve dış politikada hep yanlış yaptılar bunun adına da kazan kazan koydular.

Çözümsüzlük çözüm değil anlayışıyla büyük hata ettiler. Sonra gerilim stratejisi ürettiler. Bu strateji çatışma öngörüyor. Çatışmanın olması için iki tarafın oluşması gerek. Bunun içinde her alanda ülkeyi kutuplara ayırmaya çalıştılar. Önce inanlar inanmayanlar, sonra laik olanlar olmayanlar sonra etnik temelli ayrışma mezhep temelli ayrışma sonra başta anayasa kurumu olmak üzeri bir taraf yaparak gerilim stratejisini sürdürdüler. Ülke yönetimindeki başarısızlıklarını örtmek için ürettiler bu stratejiyi." diye konuştu.

"BAŞBAKAN ETNİK AYRIMCILIĞI TAHRİK EDİYOR, KIŞKIRTIYOR"

Hükümetin hanedanlarıyla sonrada yandaşlarıyla ekonomik gelir gurubuna diğer ülkelerden buldukları sermayelerle yavaş yavaş el koymaya başladığını anlatan Bahçeli şöyle devam etti: "Türkiye'yi tüm kaynaklarıyla AK Partinin kullanım alanına girdirdiler. Tarihi hata yapıyorlar. Bu hatadan öte şuurlu bir hareket olarak dikkat çekiyor. Bugünkü Türkiye 24 milyon km kare toprak alını üzerinde zirveye çıkmış bir imparatorluğun, atalarımızdan kalan bir mirastır. Mondros mütarekesine kadar günde 3 bin 200 km toprak kaybede kaybede bugünkü misaki milli sınırları içindeki Türkiye kuruldu Bu ülke küçülen Osmanlının tüm emanetlerini yadigarlarını kucakladı. Balkanlardan Arap yarımadasından, Kafkaslardan gelenleri kucakladı. Ve onları birinci sınıf vatandaş haline getirerek birbirinden ayırt etmedi. Böyle bir Türkiye'de tarihten gelen bin yıllık kardeşliğimizi de görünce huzur ve barış içinde yaşamadan rahatsız olan AK Parti hangi zihniyetle bu dokuyu tahrip etmeye kalkıyor. Başbakan 36 etnik guruptan bahsediyor. Doğru dürüst sayamıyor, ama etnik ayrımcılığı tahrik ediyor, kışkırtıyor. İnsanlara acaba ben hangi etnik gruptanım dedirtmeye çalışıyor. Buradan AK Partiye bir fayda yok. Siz etnik ayrımcılığı tahrik ederseniz Türkiye'nin geldiği noktada bu olur. Bir dava arkadaşımızın kızı üniversiteyi kazanıyor. Ankara'da uygun kızan kalacak bir ev ararken ev sahibi soruyor sen Türk müsün Kürt müsün? Bu etnik ayrımcılık tahrikiyle fırınlar evler, mahalleler ve Evlendirme sürecinde insanları ayrılıyor, var olan evlilikler bozulma tehlikesiyle karşı karşıya. Başbakan bundan ne umuyorsun ki bunu yapıyorsun."

"PKK'NIN SİYASALLAŞMASI İÇİN AÇILIM BAŞLATTI"

Türkiye'nin 1984 yılında Siirt Eruh baskınıyla bölücü terörle karşı karşıya kaldığını ve 26 yıldır terörle mücadele ettiğini dile getiren Bahçeli, "Bu mücadelede binlerce kardeşimiz gazidir şehittir. Hala mücadele sürüyor. Bu mücadelede terörün kökü kazınması gerekirken bundan vazgeçiliyor. PKK'nın siyasallaşması için açılım başlatıyor. Eskişehir'de anayasa yeni açılımların zemini olacak o sebepten dolayı bu anayasayı önemsediğini ifade ediyor. Bu ülkede 4 defa anayasa yapıldı, 83 maddesi yeniden yapıldı. Şimdi yeni bir değişiklik öneriliyor. Bütün partiler anayasa değişikliğinin yapılması gerektiğini belirtiyor. Mecliste olan olmayan tüm partiler bu konuda hem fikir. O zaman böyle bir değişikliğin bütün partiler tarafından yapılmak istenirken ne olması gereken meclis başkanının, siyasi partilerin temsilcilerinı toplamalı. Gelin şu görüşlerinizi masa üzerinde toplayalım anlaştıklarımızı genel kurula sunalım anlaşamadıklarımızı tartışalım.

Referanduma ihtiyaç olmadan ortak hareketle herkesin uzlaştığı bi anayasayı millete sunalım doğru olandır. Ama başbakan dayatıyor, kimseyle görüşmeyi düşünmüyor. Bir avuç yandaşıyla konuşuyor, kendisine ne denilirse ona mecbur kalarak taslığı meclise getiriyor. Milletvekillerimiz bu anayasayı incelediler. Yanlışlıklarını düzeltmek için çalıştılar. Ancak AK Parti dayatınca her maddeye hayır diyerek dik bir duruş sergilediler. Şimdide biz bu AK Partinin dayatmasına sandıkta hayır diyoruz." diye konuştu.

'Hayır'da Türkiye için yarar olduğunu savunan Bahçeli, "Bu hayır milletimizin geleceği için hayırlara vesile olacak. Bu anayasa AK Partinin Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 tuzağı üzerine kurulmuştur. AK Partiyi kurtarmak istiyor. Okyanus ötesine verdiği sözü yerine getirerek Türkiye'de bölünmeyi hızlandıracak, önce özerk, sonra bağımsızlık anlayışıyla bölücü terörün zaferle sonuca ulaşmasına sağlayacak, ülkenin bölünmesine giden siyasal süreci bu anayasa ile kotraya koyuyor. Türkiye'nin milli birliğini ve dirliğini, üniter yapısını ve aynı zamanda milli devleti ortadan kaldıracak hatalarından hesap sorulacak korkusuyla Anayasa Mahkemesini AK Partileştirecek tarzda değişiklikler yapıyor. Yandaşlarının, işbirlikçilerinin, soyup soğana çevirdiği ülkedeki yoksulluğun yolsuzluğun hesabını bir gün biri sorara diyerek hakimleri savcıları kedilerine göre yönetmek için yapıyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler