Domatesleri yola döktüler...

Domatesleri yola döktüler...

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde örtü altında domates üretimi yapan çiftçiler, seslerini duyurmak için domatesleri yola döktü.Ürettikleri...

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde örtü altında domates üretimi yapan çiftçiler, seslerini duyurmak için domatesleri yola döktü.

Ürettikleri domatesi tüccara 30-40 kuruşa sattıklarını, tüccarların ise bu domatesleri büyük şehirlerde marketlere 4-5 liraya sattığını ve kazananın sadece tüccarlar olduğunu belirten Silifkeli çiftçiler yetkililerden yardım istedi.

TARIM BAKANI HALİMİZİ GÖRSÜN

"Açılımı, Atayurt'ta 30-40 kuruşa domates satan çiftçiler için istiyoruz, terörist için değil" diyen çiftçiler, ellerindeki domates kasalarını Atayurt hali girişine döktü. Kredileri ödeyemediklerini belirten domates üreticileri adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Tüccarların burada bizden 30-40 kuruşa aldıkları domates İstanbul'da 4-5 liraya satılıyor. Tarım Bakanı bize 'altın yılınızı yaşıyorsunuz' diyor. Ama ne altın yılı biz burada kan ağlıyoruz. Biz 3 yıldır kredi borçlarımızı ödeyemiyoruz. Üniversitedeki çocuklarımıza para gönderemiyoruz."

En kaliteli domatesi ürettiklerini ve ürettikleri domateslerde ilaç ve hormon bulunmadığını belirten üreticiler adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Biz domatesi 40 kuruşa satamazken büyük şehirlerde vatandaşlarımız 5 liraya alıyor. Kimsenin ekmek davasına karışmıyoruz, kimse de bizim ekmek davamıza karışmasın. Tüccarla komisyoncular kazanırken, biz mağdur durumdayız. 1 dönüm seranın maliyeti 15 bin lira ama biz 3 bin liralık satış yapamıyoruz. Tarım Bakanımız Mehdi Eker'in bize öncülük etmesiniı istiyoruz. Biz peşkeşçilerin elinde kaldık. Çiftçi olarak her zaman eziliyoruz. Biz buradan malımızı Ankara, İstanbul, Adana gibi büyük şehirlerdeki komisyonculara gönderiyoruz. Domates gönderdiğimiz komisyoncular ürünümüzü ilk önce 4 liradan, sonra 2-3 liradan sattıklarını en sonda satılmayan malları döktüklerini söylüyor. Bizi her zaman kandırıyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler