"Döviz kuru artışına karşı ihracata yoğunlaşmalıyız"

"Döviz kuru artışına karşı ihracata yoğunlaşmalıyız"

- Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe:- "Artış gösteren döviz kuruna karşı reel anlamda alınabilecek en kalıcı önlem ihracata yoğunlaşmaktır..

"Döviz kuru artışına karşı ihracata yoğunlaşmalıyız"

- Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe:
- "Artış gösteren döviz kuruna karşı reel anlamda alınabilecek en kalıcı önlem ihracata yoğunlaşmaktır. Artan kur, ithalat yapan firmalara yük, ihracat yapanlara ise avantaj sağlamıştır. Bugün yaşananlar, hepimizin daha fazla ihracata yönelmesi için önemli bir uyarıdır"

ADANA (AA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, döviz kuru artışına karşı ihracata yoğunlaşılmasının önem taşıdığını bildirdi.

Menevşe, yaptığı yazılı açıklamada, yüksek katma değerli ürün ve hizmetlerin teşvik edilmesi gibi çeşitli alanlarda sürdürdükleri projelere ilişkin bilgi verdi.

Dövizde kur artışının iş dünyasına yansımalarından değinen Menevşe,  "ATO olarak, firmaları ihracata yöneltmek için büyük çaba gösteriyoruz. Bu anlamda birçok projeyi hayata geçirdik. Ekonominin hangi dalında olursa olsun tüm kişi, kurum ve kuruluşlar ihracata dönük üretim yapmalıdır. " ifadesini kullandı.

Menevşe, hükümet tarafından dövizin artış hızının kesilmesi için çeşitli önlemler alındığını aktararak, şöyle devam etti:

"Bu sorun sadece hükümetin değil. Bu konuda bizim gibi sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşüyor. ATO, üyelerinin ihracata yönelmesi konusunda çalışmalar yapıyor, projeler üretiyor, gerçek anlamda kalkınabilmenin ihracatla mümkün olduğunu ifade ediyor. Artış gösteren döviz kuruna karşı reel anlamda alınabilecek en kalıcı önlem ihracata yoğunlaşmaktır. Artan kur, ithalat yapan firmalara yük, ihracat yapanlara ise avantaj sağlamıştır. Bugün yaşananlar, hepimizin daha fazla ihracata yönelmesi için önemli bir uyarıdır."

- "Bölgesel havalimanı ihracata katkı sağlayacak"

İhracat potansiyellerinin artırılması için yaptıkları çalışmaları anlatan Menevşe, şunları kaydetti:

 "Yurt içi ve yurt dışındaki ekonomik gelişmelere bağlı olarak yer yer düşüş gösteren Adana'nın ihracatı, bu çalışmaların da katkısıyla son yıllarda sürekli artan bir seyir izledi. Adana’nın ihracatını ürün bazında değerlendirdiğimizde ilk sıralarda tekstil, tarım, plastik ve kauçuk, otomotiv, gıda ve makina yedek parçaları yer alıyor. Ülke bazında ise ilk beş sırayı, Irak, Almanya, İspanya, ABD ve Fransa oluşturuyor. 2023 hedeflerini baz aldığımızda yeterli görmediğimiz ihracatımıza, çalışmaları devam eden, Adana Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Gıda Organize Sanayi Bölgesi ve yapımı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tamamlanmasıyla önemli katkı sağlanacağı düşüncesindeyiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler