“Dünya Gümrük Günü”n de Vali Elban’a Ziyaret

“Dünya Gümrük Günü”n de Vali Elban’a Ziyaret

Heyet adına konuşan Adana Gümrük Müdürü Sıtkı Cengiz ise nazik kabullerinden dolayı Vali Elban’a teşekkür ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü münasebetiyle Adana Gümrük Müdürü Sıtkı Cengiz, İncirlik Gümrük Müdürü Şeref Avcı, Yumurtalık Serbest Bölge Gümrük Müdür Vekili Cevdet Çift, BOTAŞ Gümrük Müdürü Mehmet Tatar, Adana Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amir Vekili Belgin Erkocaoğlan ve beraberindeki heyet; Vali Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Elban yaptığı açıklamada, ülkemizin de kurucu üye olarak içerisinde yer aldığı Gümrük İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısının yapıldığı 26 Ocak tarihinin Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını hatırlatarak bu anlamlı gün sayesinde toplumda gümrüklerin işleyişi hakkında farkındalığın arttırıldığına vurgu yaptı.

Daha güvenli ve verimli bir gümrük hizmetinin sadece sektörel bir hedef olmadığını ülkemizin ekonomisini doğrudan etkileyen önemli bir faktör olduğunu belirten Vali Elban, “Gümrüklerde yapılan her türlü iş ve işlemler, hem sınır güvenliğimizi sağlamakta hem de ekonomimize önemli katkılar sunmaktadır. Bu bağlamda, her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin ticaret hacminin genişlemesinde ve kamu düzeninin korunmasında önemli görevler üstlenen tüm gümrük çalışanlarımıza başarılar diliyor, bu yıl ‘Veri Kültürünü Benimseyerek ve Veri Ekosistemini Oluşturarak Gümrükte Dijital Dönüşün Arttırılması’ temasıyla kutlanan 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

Heyet adına konuşan Adana Gümrük Müdürü Sıtkı Cengiz ise nazik kabullerinden dolayı Vali Elban’a teşekkür ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler