Dünya Kupası'nda çeyrek finaller

Dünya Kupası'nda çeyrek finaller

2014 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde eşleşen Arjantin ile Belçika arasındaki 4 maçın 3'ünü Arjantin, 1'ini Belçika kazandı.  İSTANBUL...


2014 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde eşleşen Arjantin ile Belçika arasındaki 4 maçın 3'ünü Arjantin, 1'ini Belçika kazandı.

 

 

İSTANBUL (AA) - 2014 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde eşleşen Arjantin ile Belçika, tarihlerinde 5. kez karşı karşıya gelecek.

 

İki ülkenin önceki karşılaşmalarında Arjantin'in 3 galibiyetine karşı Belçika 1 galibiyet elde etti. "Tangocular", bu karşılaşmalarda rakip filelere 10 gol gönderirken, Belçika 4 gol kaydetti.

 

Brezilya'nın başkenti Brasilia şehrindeki Nacional Stadı'nda oynanacak çeyrek final mücadelesi yarın TSİ 19.00'da başlayacak. Karşılaşmada İtalyan hakem Nicola Rizzoli düdük çalacak. Rizzoli'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Renato Faverani ve Andrea Stefani yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemliğini ise Avustralya'dan Benjamin Williams üstlenecek.

 

- Dünya Kupası'nda 3. randevu

 

Arjantin ile Belçika, Dünya Kupası arenasında 3. randevularına çıkacak.

 

Turnuvadaki ilk karşılaşmalarında, İspanya'nın evsahipliğinde düzenlenen 1982 FIFA Dünya Kupası'nda kozlarını paylaşan iki takımın grup mücadelesi Belçika'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Arjantin ile Belçika'nın Meksika 1986 yarı finalinde karşılaştıkları ikinci maç ise "Tangocular"ın 2-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

 

Amsterdam'da gerçekleşen 1928 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez birbirlerine rakip olan iki ülke arasındaki mücadele, 6-3 Arjantin'in galibiyetiyle sonuçlandı. Bu iki takım özel maçlarda ise bir defa mücadele etti. Arjantin, 1984'te Belçika'da oynanan karşılaşmada rakibini 2-0'lık skorla mağlup etti.

 

- Arjantin 75, Belçika 41. maçına çıkıyor

 

Dünya Kupası'nın en fazla karşılaşmaya çıkan takımlarından biri olan Arjantin, Belçika önünde turnuvadaki 75. maçını oynayacak.

 

İki şampiyonluğu bulunan ve 16. kez Dünya Kupası sahnesinde yer alan "Tangocular", 1978 ve 1986 yıllarında zafere ulaştı.

 

Dünya Kupası'nda 12. kez yer alan Belçika, turnuvadaki 41. maçında mücadele edecek. Tarihinde 6. kez gruptan çıkma başarısı gösteren Belçika, en iyi derecesini Meksika 1986'daki turnuvada dördüncü sırayı alarak elde etti.

 

- Takımların kupadaki performansı

 

F Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Arjantin, Nijerya'nın önünde lider olarak ikinci tura yükseldi.

 

Grupta Bosna Hersek'i 2-1, İran'ı 1-0 ve Nijerya'yı 3-2 yenen Güney Amerika temsilcisi, ikinci turda İsviçre'yi uzatmalarda 1-0'lık skorla geçti. Yedi gol atıp 3 gol yiyen Arjantin'in yıldız futbolcusu Lionel Messi, kaydettiği 4 golle takımının başarısında önemli rol oynadı.

 

H Grubu'nda 3 maçını da kazanarak 9 puan toplayan Belçika, Cezayir'in önünde ilk sırayı alarak zorlanmadan ikinci tura kaldı. Cezayir'i 2-1, Rusya ve Güney Kore'yi 1-0 yenen Belçika, ikinci turda ABD'yi uzatmalarda 2-1 mağlup etti. Altı gol atıp 2 gol yiyen Belçika'da golleri Jan Vertonghen, Divock Origi, Dries Mertens, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku ve Marouane Fellaini paylaştı.

 

- Hollanda ile Kosta Rika'nın ilk randevusu

 

2014 FIFA Dünya Kupası'ndaki son çeyrek final maçında karşılaşacak Hollanda ile Kosta Rika, tarihlerinde ilk kez kozlarını paylaşacak.

 

Brezilya'nın Salvador kentindeki Fonte Nova Arena'da oynanacak mücadele TSİ 23.00'te başlayacak. Karşılaşmayı Özbek hakem Ravshan Irmatov yönetecek. Irmatov'un yardımcılıklarını aynı ülkeden Abduxamidullo Rasulov ve Kırgız Bakhadyr Kochkarov yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Fildişi Sahili'nden Noumandiez Doue olacak.

 

- Hollanda 48, Kosta Rika 15. maçında

 

Turnuvada 10. defa boy gösteren Hollanda, 48. kez kupada mücadele edecek.

 

Dünya Kupası'nda 4. kez yer alan Kosta Rika ise turnuvadaki 15. maçında mücadele edecek. Hollanda, 1974, 1978 ve 2010'da olmak üzere kupada üç kez finalde kaybederken, Kosta Rika, Brezilya 2014'te çeyrek finale kalarak turnuvadaki en iyi derecesini elde etti.

 

- Takımların kupadaki performansı

 

B Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Hollanda, Şili'nin önünde lider olarak adını ikinci tura yazdırdı.

 

Grupta son şampiyon İspanya'yı 5-1, Avustralya'yı 3-2 ve Şili'yi 2-0 mağlup eden "Portakallar", ikinci turda Meksika'yı 2-1'lik skorla eledi. 12 gol atıp, 4 gol yiyen Hollanda'nın en golcü oyuncuları, üçer golle Arjen Robben ve Robin van Persie oldu.

 

D Grubu'nda 7 puanla liderliği elde eden Kosta Rika, Uruguay'ı 3-1, İtalya'yı 1-0 mağlup etti, İngiltere ile 0-0 berabere kaldı. Kosta Rika ikinci turda ise Yunanistan'ı 1-1 biten maçın ardından penaltılarla saf dışı bıraktı. Beş gol atıp, 2 gol yiyen Kosta Rika'nın gollerini Bryan Ruiz (2), Joel Campbell, Marcos Urena ve Oscar Duarte kaydetti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler