Durak: Bakanlık kabahatini örtbas etmek istedi...

Durak: Bakanlık kabahatini örtbas etmek istedi...

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bakanlığın ?mülkiye müfettişlerince başlatılan...

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bakanlığın ?mülkiye müfettişlerince başlatılan incelemenin devam ettiği? yönündeki açıklamasıyla ?kabahatini örtbas etmek istediğini? öne sürdü.


Durak, yazılı açıklamasında, İçişleri Bakanlığının ?yeni soruşturmalar açma niyetinde olduğunu? savunarak, bu durumun ?yetkinin kötüye kullanılması ve hakkın suistimali? anlamına geldiğini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesinde 18 aydır 50 müfettişin inceleme yaptığını iddia eden Durak, ?Bakanlık yetkililerine sormazlar mı, Durak hakkında bugüne kadar ne suç buldunuz? Bulduysanız neden açıklamıyorsunuz, bulmadıysanız bu hukuksuzluğa daha ne kadar devam edeceksiniz?? ifadelerini kullandı.

Durak, 23 Haziran 2010 tarih ve 9266 sayılı İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği yazısında, kendisi hakkında yürütülen toplam 28 müfettiş soruşturmasının 27'sinde soruşturmaya gerek olmadığının belirtildiğini ve bu yazıda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasının bulunduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:
?İçişleri Bakanlığının bu yazısı medyada 'Durak aklandı' başlıklarıyla duyurulunca, anlaşılan bazı AKP'li siyasiler rahatsız oldu. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı dün panik halinde 'soruşturmalar devam ediyor' şeklinde yeni bir açıklama yaparak kabahatini örtbas etmek istedi.?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler