Eller semaya af ve mağfiret için kalktı...

Eller semaya af ve mağfiret için kalktı...

Kutlu zaman dilimlerini içinde barındıran üç aylar dün gece kutlanan Regaip Kandili ile taçlandı. Gönülleri manevi huzurla dolduran gecede inananlar camilere...

Kutlu zaman dilimlerini içinde barındıran üç aylar dün gece kutlanan Regaip Kandili ile taçlandı. Gönülleri manevi huzurla dolduran gecede inananlar camilere akın etti.

Af iklimi üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'nin manevi ikliminde Allah'tan mağfiret dilediler. Camilerden Kur'an ve dua seslerinin yükseldiği gecede semaya açılan eller Gazze, Afganistan, Irak ve Kırgızistan'daki insanlar için de dua etti. Tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması en büyük temenni oldu.

İstanbul'da özellikle selâtin camilerinde geç saatlere kadar Regaip Kandili'nin coşkusu yaşandı. İnananlar, Sultanahmet, Eyüp Sultan, Yavuz Sultan Selim ve Yeni Cami'yi avlusuna kadar doldurdu. Bu mübarek geceyi evlerinde geçiren Müslümanlar ise televizyon kanallarındaki kandil programlarını izledi. Gecenin manevi atmosferini aktarmak için TRT Erzurum Ulu Cami'de, Samanyolu Televizyonu İstanbul Eyüp Sultan Camii'nde, Flash TV Sultanahmet Camii'nde düzenlenen programları canlı olarak ekranlara taşıdı. Regaip Kandili, üç aylar olarak kabul edilen aylardan Recep ayının ilk perşembe gecesi kutlanıyor. 9 Temmuz'da Miraç, 26 Temmuz'da Beraat Kandili, 5 Eylül'de Kadir Gecesi ihya edilecek. Ramazan ayı ise 11 Ağustos'ta başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler