Emekli Adana Müftüsü Mehmet Barış dualarla toprağa verildi..

Emekli Adana Müftüsü Mehmet Barış dualarla toprağa verildi..

Uzun bir süredir tedavi gören, 78 yaşında vefat eden Emekli Adana İl Müftüsü Mehmet Barış, Adana'da dualarla toprağa verildi..

Emekli Adana Müftüsü Mehmet Barış Adana'da dualarla toprağa verildi..

Uzun bir süredir tedavi gören, 78 yaşında vefat eden Emekli Adana İl Müftüsü Mehmet Barış, Adana'da dualarla toprağa verildi..

Müftü Mehmet Barış'ın cenazesi Sabancı Merkez Camiinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çukurova Kabasakal Mezarlığında toprağa verildi.

mehmet-baris.jpg

Cenaze Namazını oğlu Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Necati Barış kıldırdı.

baris.jpg

Törene, Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, İl Müftü Yardımcıları ve müftülük personeli, Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Prof. Dr. Hasan Kayıklık, Prof. Dr. Recep Tuncer, Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, Anamur Müftüsü Mehmet Fidan,

baris-1.jpg

Nuri Çomu Vakfı Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Hüseyin Öztürk,Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı ve yakınlarının yanı sıra arkadaşları, protokol üyeleri, işadamları ve sevenleri katıldı.

adana-il-muftusu-mehmet-baris.jpg

Mehmet Barış, kimdir?

1944 yılında Tunceli’nin Pertek ilçesine bağlı Pınarlar köyünde doğdu. İlkokulu 1958 yılında köyünde bitirdi.

1968'de Elazığ İmam Hatip Lisesinden, 1972'de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

Meslek hayatına 1967 yılında Tunceli Merkez Camii İmam Hatibi olarak başladı. Ardından Kırklareli Pehlivanköy (1968-69), Tekirdağ Çorlu (1969-72), Tunceli Pertek (1972-74) vaizliği, Tunceli Pertek İlçe Müftülüğü (1974-77) görevlerinde bulundu.

Kısa dönem yedek subay olarak askerlik görevinden sonra Bursa İnegöl İlçe Müftülüğü (1977-84), Bitlis İl Müftülüğü (1984-89), Yozgat İl Müftülüğü (1989-95), Kahramanmaraş İl Müftülüğü (1995-2001), Adana İl Müftülüğü (2001-2009) görevlerini ifa ederek emekli oldu.

Mehmet Barış, bu görevlerinin yanı sıra 1976’dan itibaren Avrupa’nın çeşitli ülkelerine (İsviçre 1976, Almanya 1980, Hollanda ve Belçika 1989) görevli olarak gönderilerek bu ülkelerde yaşayan yurttaşlara konferans, vaaz ve irşad görevlerinde bulundu. Ayrıca 1984 ve 2001 yıllarında Suudi Arabistan’da, 1999’da Kırgızistan’da, 2000’de Makedonya, Arnavutluk ve Kosova’da benzer görevleri yerine getirdi.

Görev yaptığı illerde imam hatip okulları, TDV şubeleri, Kur’an kursları, müftülük binaları, cami ve mescidlerin inşası, açılması, korunması ve yaşatılmasına yönelik faaliyetlere öncülük etti. Görev süresi içinde yaptığı bu hizmetler nedeniyle çeşitli valilikler ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca çok sayıda takdirname ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

78 yaşında Adana'da vefat eden Müftü Mehmet Barış, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler