Erasmus Öğrencilerinden Muhteşem Tatlar?

Erasmus Öğrencilerinden Muhteşem Tatlar?

Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi tarafından ?Uluslararası Yemek Günü? düzenlendi. Avrupa Birliği LLP/Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında...


Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi tarafından ?Uluslararası Yemek Günü? düzenlendi. Avrupa Birliği LLP/Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında eğitim için Çukurova Üniversitesi'ne gelen yabancı uyruklu öğrenciler, ülkelerine özgü milli yemekleri yapıp hünerlerini sergiledi.

Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi tarafından her dönem düzenlenen ve geleneksel hâle gelen ?Uluslararası Yemek Günü? yine renkli görüntülere sahne oldu. Almanya, Polonya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, İspanya, Portekiz,İtalya ve Hollanda?dan eğitim için gelen öğrencilerin hazırladığı yemeklerin sunulduğu alakart restorandaki etkinliğe, akademisyenler ve Türk öğrenciler de katıldı. Öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları yöresel yemeklerini konuklara, yine ülkelerine özgü gösteriler eşliğinde ikram etti.

Prof. Dr. Arıkan: ?Yabancı Öğrenciler Çukurova Üniversitesi?ne Hayran Kalıyor.?

Bu tür etkinlikleri düzenlemelerindeki amaçlarının, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kültürel kaynaşmasının sağlanması olduğu belirten Dış İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, ?Eğitim için Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin Türk öğrencilerle kaynaşmasını sağlamak için yaptığımız sosyal etkinliklerimiz devam edecek.? dedi.

10 Avrupa ülkesinden toplam 62 Erasmus öğrencisine ev sahipliği yaptıklarını da belirten Prof. Dr. Harun Arıkan, eşsiz doğa manzarası ve kaliteli eğitimiyle dünya üniversiteleriyle yarışan Çukurova Üniversitesi öğrencisi olmanın, Avrupa?dan gelen öğrenciler için eşsiz bir seçenek olduğunu söyledi.

Üniversiteliler de Selfie Modasına Uydu

?UluslararasıYemek Günü? etkinliği, Prof. Dr. Harun Arıkan öncülüğünde, yabancı öğrencilerle çekilen selfie ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler