Erdoğan ilan etmişti! NATO açıklama yaptı: Türkiye'ye destek vermeyeceğiz..

Erdoğan ilan etmişti! NATO açıklama yaptı: Türkiye'ye destek vermeyeceğiz..

NATO, Türk askerlerinin şehit edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sinyalini verdiği olası İdlib Operasyonuna destek vermeyeceğini açıkladı.

Erdoğan ilan etmişti! NATO açıklama yaptı: Türkiye'ye destek vermeyeceğiz..

NATO, Türk askerlerinin şehit edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sinyalini verdiği olası İdlib Operasyonuna destek vermeyeceğini açıkladı. TASS'a konuşan diplomatik kaynak, Türkiye'nin Suriye'de "tek taraflı" operasyon yaptığını gerekçe göstererek, bu durum dolayısıyla NATO'nun 5. maddesinin aktif edilemeyeceğini söyledi.

Esad rejim güçlerinin İdlib'te Türk askerlerine saldırması sonucu aralarında sivil personelinde bulunduğu 14 kişi şehit olmuştu. Rejimin saldırılarına misliyle karşılık veren TSK, yüzlerce Esad unsurunu etkisiz hale getirmişti.

İdlib'de benzer bir durumun yaşanmaması için harekete geçen Ankara, Suriye'ye tank ve zırhlı araçlar olmak üzere çok sayıda askeri ekipman göndermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, rejim güçlerine Şubat ayının sonuna kadar süre tanımış, Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmedikleri takdirde operasyon yapılacağı sinyalini vermişti.

"NATO TÜRKİYE'NİN MUHTEMEL İDLİB HAREKATINA DESTEK VERMEYECEK"

İdlib'de sahada ve masada bu gelişmeler yaşanırken NATO'dan önemli bir açıklama geldi. Rus devlet ajansı TASS'da "NATO'nun İdlib'de Türkiye'ye askeri destek sağlama planı yok" başlığıyla yayımlanan haberde, NATO diplomatının a

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler