Erdoğan: 'Sabır gerektirir, bir anda söylenirse olmaz'

Erdoğan: 'Sabır gerektirir, bir anda söylenirse olmaz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakalı, 'Sabır gerektirir, bir anda söylenirse olmaz' dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakalı, 'Sabır gerektirir, bir anda söylenirse olmaz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, ?Dağlık Karabağ meselesi bizim için öncelikli mesele. Dağlık Karabağ meselesi çözülmeden yani bizim iktidarımızda biz böyle bir şeye evet diyemeyiz. Orada ciddi bir haksızlık var. Karabağ meselesi çözülmesi lazım? dedi.

Başbakan Erdoğan, Meclis'in 94'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyonda gazetecilerin 1915 olaylarıyla mesajına ilişkin sorusu üzerine, ?Bu açıklamaları bunun için yapıyoruz. Şimdi yarın ABD?nin açıklamalarını da göreceğiz. Bakalım yani ben farklı bir şey beklemiyorum. Temenni ederim ki aynı istikamette açıklama yapılır ve süreci yani normalleşme açısından hızlandırılır. Tabi malum Almanya mahkemesinin verdiği bir karar var. Buna kendilerinin itirazı var. Biz her alanda normalleşmeye gitmek istiyoruz. 2014-2015 önemli adımların atıldığı bir yıl olur. Dışişleri Bakanlığımız büyük bir gayret içinde.

Dağlık Karabağ meselesi bizim için öncelikli mesele. Dağlık Karabağ meselesi çözülmeden yani bizim iktidarımızda biz böyle bir şeye evet diyemeyiz. Orada ciddi bir haksızlık var. Karabağ meselesi çözülmesi lazım? dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptığı ?ters köşe? açıklamasının sorulması üzerine Erdoğan, ?Biraz sabır gerektirecek. Şuanda her şeye söylersek olmaz. Bugün zaten gerekli açıklamaları yaptık bu konuyla ilgili. Şuanda yarın büyük kongre delegelerimizle biliyorsunuz bir istişare toplantımız var. Daha sonra MKYK üyesi arkadaşlarımızla bir çalışmamız olacak. Akabinde inşallah Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek oturup, konuşup değerlendireceğiz. Ondan sonra inşallah ülkemize ülkemizi herhangi bir sıkıntıya sokmayacak nihai kararırımızı veririz. Adımımızı atacağız? dedi.

?ÜLKEM İÇİN HAYIRLISINI DİLİYORUM?
?Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gönlünüzden ne geçiyor? sorusunu soran gazeteciye Erdoğan, ?Senin gönlünden ne geçiyor onu söyle? diye karşılık verdi. Erdoğan, ?Bende ülkem için hayırlısını diliyorum? dedi.
Partisinin ve insanların köşke çıkması yolunda eğilimi olduğuyla ilgili soru üzerine Erdoğan, ?Ben şimdiden bütün istişarelerimi yapıyorum. Bu istişareye dayalı olacak. Bundan öncekiler de gene istişareler neticesinde oldu. Türkiye genelinde geniş kapsamlı bir araştırma yapılarak karar verilmişti. Bugün yine gene en geniş anlamda istişarelerimizi yapacağız. Herhangi bir kaosa fırsat vermeden en güzel şekilde, en ideal seçimde seçimimizi gerçekleştireceğiz? diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler