Erdoğan'dan vatandaşa 'kirli oyun' uyarısı?

Erdoğan'dan vatandaşa 'kirli oyun' uyarısı?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu millet, bu ülke üzerinde oynanan kirli oyunlara karşı uyanık olmanızı sizlerden rica ediyorum''...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu millet, bu ülke üzerinde oynanan kirli oyunlara karşı uyanık olmanızı sizlerden rica ediyorum'' dedi.

Partisince Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, vatandaşlara, ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık olmaları ricasında bulundu. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakınız son günlerde bir edepsizlik daha yapıyorlar. Bana uluslararası bazı üniversiteler fahri doktora unvanları verdi. Bu fahri doktora veren üniversitelerin arasında kiliselere ait üniversiteler de var.

Şimdi kiliselere ait dünyadaki bu üniversiteler bana fahri doktora unvanı verdi diye utanmadan, terbiyesizce bu fotoğrafları dağıtmanın gayreti içine giriyorlar. Yani sen şimdi kalkıp dünyadaki kilise üniversitelerini yok mu farz edeceksin? Hristiyan Batı üniversiteleri, cübbelerini kalkarlar bu tür şeylerde bize verirler, giydirirler. Bunu kendileri için bir medet diye umuyorlar, ayıptır. Bu kadar düştüler bunlar. Bunlarda seviye kaybı var seviyeleri yok ki. Üstadın diliyle konuşacağım ama, yer müsait değil. Çünkü seviyesizlik de bir seviye. Onun için bunu da söylemiyorum. Bu kirli tezfahlara karşı vatandaşlarımın uyanık olmasını özellikle rica ediyorum.''

CHP'nin, referanduma sunulan anayasa paketindeki, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili hükümler dışındakilere destek vereceğini ilan etiğini, daha sonra da Anayasa Mahkemesine başvurduğunu hatırlatan Erdoğan, Yüksek Mahkemenin ufak bir değişiklikle bunu onayladığını hatırlattı.

Erdoğan, ''Şimdi ne oldu size? Hani destekleyecektiniz, niye desteklemiyorsunuz? Dürüst değiller dürüst. Anayasa Mahkemesi halinden memnun. Ne oldu? Bir inat uğruna hayır kampanyası devam ediyor'' diye konuştu.

CHP ve MHP'ye oy verenlerin bu tutarsızlıkları görüp halk oylamasında ''evet'' demesini beklediklerini ifade eden Erdoğan, ''Bu bir AK Parti projesi değildir, bu şahsımın projesi değildir, bu bir millet projesidir. Ya darbe anayasası, ya millet projesi'' şeklinde konuştu.

Anayasa paketindeki düzenlemelere de değinen Erdoğan, kadın haklarının anayasal güvenceye kavuşacağını, kadınların her alanda daha imtiyazlı olacağını, çocuk istismarının önüne daha güçlü şekilde geçileceğini, yaşlılarla özürlülerin önemli haklara kavuşacaklarını, şehitlerin dul ve yetimlerine, gazilere daha güçlü şekilde sahip çıkılacağını söyledi.

Bu düzenlemelerle aynı zamanda işçilerin artık birden fazla sendikaya üye olabileceklerini, sendikal hakların güçleneceğini, grevin önündeki engellerin kalkacağını, memurların toplu iş sözleşmesi hakkına sahip olacaklarını, emeklilerin de bundan yararlanacaklarını, kamu denetçiliği kurumunun geleceğini, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı geleceğini, yurt dışına çıkış üzerindeki kısıtlamaların kaldırılacağını, ordudan atılan askerlerle yargıdan atılan hakim ve savcılar için yargı yolunun açılacağını, fişlemeye son verileceğini, Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısının değişeceğini, gelişmiş ülkelerdeki yapıya kavuşacağını ifade eden Erdoğan, ''Niye istemiyorlar bunu? Çünkü kast sistemleri çöküyor, CHP'nin arka bahçesi çöküyor. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçişe evet mi?'' diye konuştu.

Ulaşım, tarım, sağlık, eğitim, adalet alanlarında hükümetin hizmetlerini anlatan Erdoğan, ''Yalnız bir şeyi öğreneyim: İstediğiniz hastaneye gidiyorsunuz değil mi, ilaçlarınızı istediğiniz eczaneden alıyorsunuz değil mi?'' diye sordu.

''Evet'' yanıtını alan Başbakan Erdoğan, ''Sizin gadanızı alayım, gadanızı. Bunları her yerde anlatın, bilsinler, çünkü Bay Kemal bilmez, Bahçeli de bilmez. Çünkü onların böyle bir derdi, sıkıntısı yok. Bunları anlatmak lazım'' şeklinde konuştu.

-''BALKONLARI TÜRK BAYRAĞI VE 'EVET'LERLE DONATIN''-

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'ün Türkiye için bir milat olması temennisinde bulunarak, ''Gelin hep birlikte yepyeni bembeyaz bir sayfa açalım. Şunu unutmayın her 'evet' demokrasiye davettir, her 'evet' adalete davettir, her 'evet' özgürlüğe davettir, hukuka davettir'' dedi.

TBMM'de 14 gün 14 gece çalışarak anayasa değişiklik paketini çıkardıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Muhalefet ise kaçtı. Dediler ki 'Başbakan işi bıraktı geldi, buraya oturdu'. Nereye oturacaktım? O iş değil mi? Anayasa değişikliği yapıyoruz en önemli iş. Bunlar yan gelip yatmaya alışmışlar, biz gece gündüz çalıştık. Sizin bize yüklediğiniz emanetin hakkını verdik. Söz sizde, karar sizde, mühür de sizde'' değerlendirmesinde bulundu.

Referanduma kalan 22 gün boyunca vatandaşlardan balkonlarını Türk bayrakları ve ''evet''lerle donatmasını isteyen Başbakan Erdoğan, ''Çünkü bizim sevdamız millet, kararımız evet'' diye konuştu.

Erdoğan daha sonra miting alanında toplanan vatandaşlara ''tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'' dedirtti.

Pakistan'daki sel felaketinde mağdur olanlar için Başbakanlık'ın büyük bir kampanya başlattığını belirten Erdoğan, Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı, TSK, Sağlık Bakanlığı, sivil toplum örgütlerinin bölgedeki durumun düzeltilmesi için çaba harcadığını söyledi.

Başbakanlık olarak Pakistan'a ilk etapta 10 milyon TL çıkardıklarını, Kızılay'ın 2 bin uzman personelinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin C-130 tipi nakliye uçağı, Sağlık Bakanlığının 2 saha hastanesi gönderdiğini anlattı.

Vatandaşlardan kampanyaya hem nakdi, hem ayni destek sağlamalarını isteyen Erdoğan, çalışmaları orada görmek için Pakistan'ı ziyaret etmeyi düşündüğünü kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler