Eski kaynanasını öldüren zanlı yargılanıyor?

Eski kaynanasını öldüren zanlı yargılanıyor?

Adana'da eski kaynanasını öldürdüğü, boşandığı kişiyi yaraladığı iddia edilen sanık ile azmettirdiği öne sürülen babası ve kardeşinin yargılanmasına...

Adana'da eski kaynanasını öldürdüğü, boşandığı kişiyi yaraladığı iddia edilen sanık ile azmettirdiği öne sürülen babası ve kardeşinin yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Yasin İlbaş ve kardeşi Cemil İlbaş ile tutuksuz sanık olan baba Ali İlbaş hazır bulundu.

Yasin İlbaş, ifadesinde, kaynanası Gülten Sansür'ün karşı çıkmasına rağmen Cemile Seçil Sansür'ün kendisine kaçtığını ve evlendiklerini belirterek, çeşitli sorunlar yaşadıklarını, bir kız çocukları olduğunu, daha sonra boşandıklarını ifade etti.

Eski eşi ve ailesiyle arasında çocuğunu görme konusunda sorun çıktığını belirten İlbaş, bu süreçte Cemile Seçil Sansür'ün nişanlandığını bildirdi.

Çocuğunun kolunda sigara söndürüldüğünü, onu almak için olay yerine gittiğini kaydeden İlbaş, şöyle devam etti:

''Eve gittiğimde kaynanam 'niye geldin' dedi. 'Bu çocuk senin değil, eşin de nikahın altındayken başkalarıyla birlikte oluyordu' dedi. Hakaretleri devam ederken kızım bana doğru koşmaya başladı ama gelemeden tuttular. Bu sırada bana hakaret edince kendimi kaybettim. Nasıl sıktığımı, kaç el sıktığımı hatırlamıyorum. Silah üzerimdeydi. Cemil'in geldiğini dahi hatırlamıyorum. Daha sonra kaynanamın öldüğünü, eşimin yaralandığını duydum, emniyete gidip teslim oldum. Bu olayda kesinlikle babamın ve diğer kardeşimin azmettirmesi söz konusu değil. Olayı aramızdaki geçimsizlikler ve bana yapılan hakaretler nedeniyle gerçekleştirdim.''

Sanık Cemil İlbaş da olayda kullanılan silahı kendisinin vermediğini belirterek, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Ali İlbaş ise oğlunu ateş etmesi konusunda azmettirmediğini belirterek, beraatini talep etti.

Tanıkların da dinlendiği duruşma ertelendi.

Yasin ile Cemil İlbaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Adana'da, Mestanzade Mahallesi'nde, 11 Martta, 1,5 yaşındaki kızını göstermedikleri gerekçesiyle çıkan tartışmada eski kaynanası Gülten Sansür'ü (43) tabancayla vurarak öldürdüğü, boşandığı Cemile Seçil Sansür'ü (21) yaraladığı iddia edilen Yasin İlbaş (30) hakkında ''kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs'', babası Ali İlbaş (50) ve kardeşi Cemil İlbaş (26) hakkında ''azmettirme'' suçlamasıyla dava açılmıştı.

İddianamede sanıklar hakkında müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezası istenmiş, Yasin ve Cemil İlbaş tutuklanmış, baba Ali İlbaş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler