"Evde Sağlık Elinize Sağlık" projesi

"Evde Sağlık Elinize Sağlık" projesi

- Adana'da "Evde Sağlık Elinize Sağlık" projesi kapsamında hasta ve yaşlı öz bakımına destek elemanı eğitim kursunu tamamlayan 42 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

"Evde Sağlık Elinize Sağlık" projesi

ADANA (AA) - Adana'da "Evde Sağlık Elinize Sağlık" projesi kapsamında hasta ve yaşlı öz bakımına destek elemanı eğitim kursunu tamamlayan 42 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında başlattıkları her projenin meyve vermeye başladığını kaydetti.

Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan ve SODES tarafından desteklenen "Evde Sağlık Elinize Sağlık" projesiyle yaşlılarla hasta ve bakıma muhtaç kişilere daha profesyonel bir bakım, koruyucu sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacak önemli adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini ifade eden Demirtaş, Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezince düzenlenen eğitim kursunu tamamlayan 42 kursiyerin sertifikalarını almaya hak kazandığını söyledi.

Projeyle, başta güney Adana olmak üzere kentte ihtiyaç duyulan bakım hizmetini karşılayacak nitelikte, hasta ve yaşlı özbakımına destek elemanını yetiştirmeye devam edeceklerini dile getiren Demirtaş, kursiyerlere şunları aktardı:

"Sizler son derece kutsal ve hassas bir görevi ifa edeceksiniz. Yaşlı, hasta ve engelli bakımı gibi güç ve mühim bir görevi icra ederken, şefkat, vicdan, merhamet ve tevazu sahibi olunuz. Onların ailelerinden ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan, yaşam kalitesini artırmanın yollarını her vesileyle arayınız. En önemlisi onlara sevginizi sonuna kadar gösteriniz. Sevginin, en onulmaz dertlerin tedavisinde kullanılan en tesirli ilaç olduğunu asla unutmayınız. Bizler de yaşlılarımızın, hastalarımızın, evde bakıma muhtaç kardeşlerimizin sorunları ile yakinen ilgilenmeye devam edeceğiz. Yaşlı ve bakıma muhtaç kardeşlerimizin yaşam kalitesini yükseltecek tedbirleri almaya devam edeceğiz. Devletimizin şefkat elini, her daim onların üzerinde hissettirecek projeleri ve çalışmaları hayata geçireceğiz."

Konuşmaların ardından eğitim programını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Vali Demirtaş ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer tarafından verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler