Evlilik çetesi çökertildi?.

Evlilik çetesi çökertildi?.

Yaşlı, zengin ve dul erkekleri sahte evlilikle gasp eden çete çökertildiAdana'da, zengin, yaşlı ve dul erkekleri sahte evrakla nikahlayıp, paralarını gasp...

Yaşlı, zengin ve dul erkekleri sahte evlilikle gasp eden çete çökertildi

Adana'da, zengin, yaşlı ve dul erkekleri sahte evrakla nikahlayıp, paralarını gasp eden bir çete çökertildi. Jandarma, 4'ü kadın 6 kişiyi gözaltına aldı, 2'si kadın 3 kişiyi ise arıyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat ve teknik takip sonucu, Adana'nın yanı sıra Ankara, Kayseri ve Niğde'de yaşlı ve dul olarak yaşayan zengin 17 kişinin gasp edilmesiyle ilgili çalışma başlattı. Jandarma, çete üyelerinin eşleri ölen yaşlı, zengin ve dul erkekleri tespit ederek, belirledikleri kadınlarla nikâhlanmalarını sağladıklarını ortaya çıkardı. Çete elebaşı M.C.'nin evlenmek isteyen kişilere 'Kardeşim' diyerek çete üyesi kadınları gösterdiği, daha sonra ise ikna ederek sahte evraklarla evlendirdiği belirlendi. Evlenen çete üyesi kadınların erkekleri ilaçla uyuttuktan sonra para ve ziynet eşyalarını alarak kayıplara karıştıkları belirlendi.

Jandarma, Adana'nın Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde ikamet eden çete lideri M.C. ile yardımcısı N.T. ile A.Y., H.T., F.A. ve Z.B. adlı kadınları eş zamanlı operasyonla yakaladı. Aynı çeteye mensup Z.P. ve V.Ş. isimli kadınlarla birlikte 3 kişi aranıyor.

Sahte evlilikle kandırılıp gasp edilen yaşlı erkeklerin jandarmaya konuyu anlatmak istemedikleri, bazılarının beğendikleri kadınlar için bilezik, yüzük, gerdanlık aldıkları ortaya çıktı. Çete elebaşına da "el harçlığı" veren maddi durumu iyi olan yaşlıların her birinin çeteye en az 5 bin lira kaptırdıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler