Fazıl Say'ın şimdiki hedefi Erdoğan oldu ?

Fazıl Say'ın şimdiki hedefi Erdoğan oldu ?

Referandumda 'EVET' diyeceğini açıklayan Sezen Aksu'ya müziği üzerinden eleştiri yağmuruna tutan piyanist Fazıl Say eleştiri oklarını bu kez de Başbakan...

Referandumda 'EVET' diyeceğini açıklayan Sezen Aksu'ya müziği üzerinden eleştiri yağmuruna tutan piyanist Fazıl Say eleştiri oklarını bu kez de Başbakan Erdoğan'a yöneltti.

Son günlerde sanat dünyasındaki eleştirileriyle polemiğe neden olan ünlü müzisyen Fazıl Say facebook?ta bu kez Başbakan Erdoğan?ı eleştirdi.

Başbakan?ın ?hayır? diyenleri darbeci olarak nitelediğine dikkat çeken Say, ?2003?de ?yapılmamış? darbenin ?hayali darbecilerini' tutuklattığına göre herhalde, hakikaten yapılmış darbenin destekçisi olarak gördüklerini kimbilir nasıl tutuklatacak?? diye sordu.

Say facebook?taki sayfasında görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Başbakan, Referandum'a 'HAYIR' diyenlerin, 12 Eylül Anayasasına 'evet' demiş olacağı demogojisinde. 'Hayır diyen darbecidir' demek istiyor. Ooww, 2003'de 'yapılmamış' darbenin 'hayali darbecilerini' tutuklattığına göre herhalde, hakikaten yapılmış darbenin destekçisi olarak gördüklerini kimbilir nasıl tutuklatacak? İşimiz zor. Bu işte faşizm...

Keşke, referanduma 'en az yüzde 70 katılım oranı' zorunluluğu olsaydı, katılmayarak sözümüzü anlatırdık. Halbuki 1982'de bir referandum yapılmıştı. Yüzde 92 evet çıkan. Tayyip Erdoğan, hem darbeye karşı hem de AKP'ye karşı olunabileceğini anlamalı. Ve ettiği her tehdit kriminaldir.. Bu bir tehdit referandumuna dönüştü ister istemez??

Sezen Aksu ve babasının referandumda 'evet' oyu kullanacağı yönündeki açıklamaları üzerine Say, "Ben sanatçıların 'resmi' olarak 'evet' ya da 'hayır' destekçisi olarak birşeye katkı sağladıklarını sanmıyorum. Evet diyen Sezen içinde geçerli. Hayır diyen Tarık Akan için de... Sınıflar ve kesimler kesin olarak bellidir. Evet'in sayısı bellidir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler