Fidye için aynı firmadan ikinci kişiyi kaçıran çete suçüstü yakalandı?

Fidye için aynı firmadan ikinci kişiyi kaçıran çete suçüstü yakalandı?

Adana'da daha önce bir medikal firmasından 10 bin TL ve çalışanların ziynet eşyalarını gasp eden birisi kadın 5 kişilik çete, aynı firmanın ortağını...

Adana'da daha önce bir medikal firmasından 10 bin TL ve çalışanların ziynet eşyalarını gasp eden birisi kadın 5 kişilik çete, aynı firmanın ortağını kaçırıp fidye isterken suçüstü yakalandı.

16 Temmuz tarihinde Baraj Yolu mevkiindeki bir medikal firmasına giden yüzleri kar maskeli Übeyit A. (23) ve Ayvaz A. (22) adlı kardeşler ile köylüleri Ömer Faruk S. (23), silah zoruyla firmadan 10 bin TL ve çalışanların da yüzük, bilezik ve kolye gibi ziynet eşyalarını gasp etti.

Ancak firma yetkilileri durumu polise bildirmedi. Bu olayın ardından, önceki gün aynı firmanın ortağı Ersin Tüfekçi'yi (31) kaçıran Übeyit A., Ayvaz A. ve kardeşleri Dilber B. (26), Tüfekçi'ye ortağı Oğuz Yıldırım Özdoğan'ı (44) aratarak, Asri Mezarlık'a 100 bin TL getirmesini söyletti. Özdoğan, parayı getirirken, durumdan şüphelenerek polisi aradı. Polisin geldiğini gören Dilber B., kullandığı araçta bulunan Tüfekçi ve kardeşi Übeyit A. ile kaçtı. Olay yerinde kalan Ayvaz A. ise yakalandı. Polisteki sorgusunda Ayvaz A., gasp ve fidye isteme olayını gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Çeteyi kardeşlerden Dilber B.'nin yönettiği, Hakan K.'nin de başka bir medikal firmasında çalıştığı ve zanlıları gasp ve fidye olayını gerçekleştirmeleri için açıklarını bildiği söz konusu firmaya yönlendirdiği öğrenildi. Sorguları tamamlanan 5 zanlı, "silahlı yağma", "kişiyi hüviyetinden yoksun kılma'' ve "fidye isteme" suçlarından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler