Filistin'den Erdoğan'a anlamlı ödül?

Filistin'den Erdoğan'a anlamlı ödül?

Erdoğan,Ramallah'ta bulunan bir akademi tarafından önemli bir ödül verildi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batı Şeria'nın merkezi konumundaki Ramallah'ta...

Erdoğan,Ramallah'ta bulunan bir akademi tarafından önemli bir ödül verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batı Şeria'nın merkezi konumundaki Ramallah'ta bulunan bir akademi tarafından "yılın adamı" seçildi.

"Modern Akademi" adlı yüksek okulun mütevelli heyeti, Başbakan Erdoğan'a nadir bir armağan  gönderiyor: Kudüs Eski Kent'te Haremüşşerif içindeki Kubbetüssahra Camii'nin 1904 yılında değiştirilen kubbesinden altın kaplama orijinal parça Erdoğan'a hediye edilecek.

Okulun mütevelli heyeti başkanı Dr. Hüseyin Şiyuhi, "Erdoğan çok cesur bir lider ve Filistin halkı ile davası için yaptıklarıyla bu ödülü fazlasıyla hak ediyor. Erdoğan'ı çok seviyoruz" dedi.

Erdoğan'ı "yılın adamı" seçen mütevelli heyetinin hediye ettiği altın kaplama parça, 1904 yılında Ürdün Kralı Abdullah'ın caminin kubbesini yenilerken eski kubbeden saklanan ve İslam dünyasının ileri gelenlerine hediye edilen parçalardan biri.

Şiyuhi, okulun mezuniyet töreninde AA muhabirine, Erdoğan'ın Filistin halkının sorunlarının çözümü için çok önemli şeyler yaptığını, Filistinlilerin insani hakları için çaba gösterdiğini, özellikle Gazze'ye 1,5 yıl kadar önce düzenlediği saldırı nedeniyle İsrail'e karşı durduğunu ve Gazze'ye ambargonun kaldırılmasına yönelik önemli destek verdiğini belirtti. Şiyuhi, "Bütün bunları asla unutmayacağız" dedi.

Erdoğan'ın Filistinlilere yönelik destek ve çabalarının sadece Filistin halkı tarafından değil, artık dünya tarafından da bilindiğini söyleyen Şiyuhi, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması konusunda Erdoğan'ın ısrarlı tutumunu da övdü.

Hem Filistin halkı, hem Filistin'deki yüksek öğrenim kurumları, hem de kendi okulunun yönetimi, hocaları ve öğrencileri adına duygularını dile getirerek Erdoğan'a teşekkür etmek istediklerini belirten Şiyuhi, bu çerçevede tüm dost Türk halkına da sevgi ve saygılarını iletmek istediklerini ifade etti.

Erdoğan'ı "yılın adamı" olarak seçmelerinin Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından da çok olumlu karşılanıp onaylandığını ifade eden Şiyuhi'nin verdiği bilgiye göre, aynı ödül daha önce Filistin'deki şehitlerin emiri olarak tanımlanan El Fetih'in önde gelen liderlerinden Halil El Vezir (Ebu Cihad), Filistin Başbakanı Selam Feyyad ve Katar Emiri Mozah Bint Nasır Almusnad'a verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler