G8 liderleri: İsrail, Gazze ablukasını kaldırsın?.

G8 liderleri: İsrail, Gazze ablukasını kaldırsın?.

Kanada'nın Ontario eyaletinin başkenti Toronto'da başlayan G-20 zirvesinden önce, aynı eyaletin Hutsville kentinde toplanan en gelişmiş sanayi ülkeleri G8...

Kanada'nın Ontario eyaletinin başkenti Toronto'da başlayan G-20 zirvesinden önce, aynı eyaletin Hutsville kentinde toplanan en gelişmiş sanayi ülkeleri G8 grubunun liderleri, toplantılarının sonuç bildirisinde, "İsrail'in Gazze ablukasını sona erdirmesi ve Filistin yönetimiyle barış müzakereseni başlatması" çağrısında bulundu.

"31 Mayıs'ta (Mavi Marmara gemisinde) 9 gönüllünün ölümünden duyulan üzüntüyü" dile getiren G8 liderleri, İran'da Tahran hükümetinin resmi açıklamasına göre elektrik üretimi ve sağlık sektöründe kanser tedavisinde kullanılma hedefinde olan atom araştırmalarından duyulan kaygıyı da yeniden kaydetti.

G8 liderleri, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın adını zikretmeden, "İran hukuk devletinin kurallarını uygulamalı" dedi.

İran'a "fikir özgürlüğünü serbest bırakın" çağrısında bulunan G8 liderleri, Güney Kore savaş gemisini torpidoyla batırdığı iddia edilen Kuzey Kore'yi uyardı.

İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya ve ABD'den kurulu G8'in liderlri, sonuç bildirisinde, Afganistan'da Devlet Başkanı Hamid Karzai'ye, Temmuz'da Kabil'de yapılacak uluslararası toplantıyı en iyi biçimde kullanma tavsiyesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler